Mustafa Savaş kimdir?

AK Parti tarafından Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilen Aydın milletvekili Mustafa Savaş kimdir?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için adaylarını açıklıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın Büyükşehir Belediyesi adayının Aydın milletvekili Mustafa Savaş olduğunu duyurdu.

MUSTAFA SAVAŞ KİMDİR?

Mustafa Savaş, 1965 yılında Aydın'ın Çine ilçesinde doğdu. İzmir Atatürk Lisesini bitirdikten sonra üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde tamamladı.

Mezuniyetinden sonra müfettiş yardımcılığı göreviyle başladığı Halk Bankasında ilerleyen yıllarda müfettişlik, şube müdürlüğü, daire başkanlığı gibi farklı kademelerde görevler üstlendi.

2001 Türkiye ekonomik krizi sonrasında Halk Bankasının yeniden yapılanması aşamasında genel müdür yardımcısı görevine getirildi. Bankanın sigorta şirketinin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi.

2002'den 2009'a Risk Yönetimi ve İç Kontrol Genel Müdür Yardımcısı, 2009-2010 döneminde Risk Takip ve Tasfiye Genel Müdür Yardımcısı, 2010-2011 döneminde Bireysel Krediler Genel Müdür Yardımcısı, 2011'de Mevduat ve Nakit Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı ve 2011'den siyasete ağırlık verdiği 2014 yılına kadar da Finansal Yönetim ve Planlama Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı.

İngilizce bilen Mustafa Savaş, evli ve 2 çocuk babasıdır.

2011 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Aydın milletvekili adayı oldu. AK Parti’nin 3 milletvekili çıkarttığı bu seçimde, 4. sıradan adaylığı sebebiyle meclise giremedi. Siyaset yarışına Aydın'da devam eden Mustafa Savaş, 2014 yerel seçimlerinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti adayı oldu, yüzde 29.1 oy alarak seçimi ikinci sırada tamamladı. 2015 yılında AK Parti’den Aydın milletvekili adayı olarak gösterilen Savaş, bu kez seçimi kazandı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görev üstlendi. Aralık 2015'de ise AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin yardımcısı olarak parti yönetiminde de görev üstlendi.

26 ve 27. dönemlerinde de Aydın Milletvekili seçildi. AK Parti MKYK Üyeliği, Sosyal Politikalar ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulundu. 27. Dönemde Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanlığı yaptı. Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanıdır.

28. dönemde de Aydın Milletvekili seçilmiştir. (HABER MERKEZİ)