Mustafa Sarıgül: 'Toplumda bir af beklentisi var'

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, '8. Yargı Paketi' ile ilgili toplumda bir af beklentisi olduğunu, bu beklentinin görmezden gelinmemesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında toplumda bir af beklentisi olduğunu, bu beklentinin görmezden gelinmemesi gerektiğini söyledi.

Sarıgül, '8. Yargı Paketi'ne ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"TBMM’de bu hafta 8. Yargı Paketini görüşeceğiz. Görüşeceğimiz bu paket 8. paket olduğuna göre demek ki Meclis'ten geçen yedi paket beklentileri karşılamamış, sorunları çözmemiş. Farklı gerekçelerle yapılan bu düzenlemeler her defasında yeni mağduriyetler yaratıyor, olumsuz sonuçlar doğuruyor. 8. pakette içerik olarak yetersiz, toplumdaki beklentileri karşılamıyor. Toplumda bir af beklentisi var. Bu beklentiyi görmezden gelemeyiz. Af düzenlemesinin 8. Yargı Paketine eklenmesi lazım. Suçlulara, intikam alınması gereken, insanlar olarak değil, topluma kazandırmamız gereken insanlar olarak bakmalıyız."

"8. Yargı Paketine 'ehliyet affı' ve 'çekte hapis cezasının kaldırılması' konuları da eklenmeli" diyen Sarıgül, "Ehliyetleri ellerinden alındıkları için işlerini kaybeden, şoför esnafı uzun süredir TBMM’den bir düzenleme bekliyor. İnsan canına kastetmemiş, yaralamamış, madde bağımlısı olmayan herkesi bir kereye mahsus affetmemiz, ehliyetlerinin verilmesini sağlamamız lazım.

8. Yargı Paketi içerisinde çekte hapis cezasının kaldırılması da yer almalıdır. Bu eksiklik genel kurulda giderilmelidir. Ağır ekonomik şartlar nedeniyle, esnaf ciddi sıkıntılar çekti, esnaf suçlu değil borçlu. Hapisteki esnaf o çeki ödeyemez. Esnaf dışarıda olursa borcunu ödemek için çare arar. Genel kurulda bu beklentilerin mutlaka karşılanması gerekiyor."