Mustafa Sarıgül: Motokuryelik yüksek tehlikeli meslek grubuna alınsın

CHP Erzincan Milletvekili Sayın Mustafa Sarıgül, motokuryeliğin yüksek tehlikeli meslek grubuna alınmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Erzincan Milletvekili Sayın Mustafa Sarıgül, motokuryelerin çok zor koşullarda çalıştığını belirterek, motokuryeliğin yüksek tehlikeli meslek grubuna alınmasını ve soruna kalıcı çözüm getirilmesini istedi.

Sarıgül açıklamasında şunları kaydetti:

"Kuryeler çok zor koşullarda çalışıyorlar. İşimi kaybetmeyeyim derken hayatlarını kaybediyorlar. 2023 yılında 68 motokurye öldü. Kuryelerin çalışma şartlarının muhakkak düzeltilmesi gerektiğine ilişkin soru önergesi verdim, bu konuyu mecliste gündeme getirdim.

Kuryelerle ilgili bazı düzenlemeler yapıldığına ilişkin haberler var. Henüz taslak olan bu düzenlemeye göre, zaman sınırlaması ortadan kalkacak. Kuryeler 20 kg üstünde yük taşımayacak, kullanılan motosikletin yaşına sınırlama getirilecek, kuryelerin yetki belgesi alması gerekecek.

Bu düzenlemeler olumlu ama asıl yapılması gereken motokuryeliğin yüksek tehlikeli meslek grubuna alınmasıdır. Soruna kalıcı çözüm getirecek olan budur. Kuryelerin beklentisi bu yöndedir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bu beklentiyi dikkate alması gerekir."