Mustafa Sarıgül: Ekonomik milliyetçilik yapmamız lazım

Erzincan'da basın toplantısı yapan Mustafa Sarıgül, "Ekonomik milliyetçilik yapmamız lazım. Ekonomik milliyetçilik, enerji dahil, tüm ihtiyaçlarımızı kendi kaynaklarımızdan karşılamaktır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Erzincan’da yaptığı basın toplantısında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

"Belediyelerin verdiği kamu hizmetlerinin yüzde 92'sini belediye şirket işçileri üretiyor. Buna rağmen belediye şirket işçilerinin kadrosu yoktur" diyen Sarıgül, şunları söyledi:

600 BİNDEN FAZLA BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİSİ KADRO BEKLİYOR: İş güvenceleri yoktur. Her seçim sonrasında işten çıkarmalar oluyor. İşten çıkarılma korkusuyla çalışıyorlar. Benzer işi yapanlardan daha az maaş alıyorlar. Bunlar haksızlık ve eşitsizliktir ve iş barışını bozar. Belediye başkanlığı yapmış bir siyasi olarak belediyelerde çalışan şirket işçilerimizin durumunu iyi biliyorum ve takip ediyorum. 600 binden fazla belediye şirket işçisi kadro bekliyor. Kadrolu çalışmak için mücadele veriyorlar. Bugünkü iktidar her seçim öncesi kadro sözü veriyor. Seçimden sonra unutuyorlar. Artık bu soruna noktayı koymak lazım. Belediye şirketlerinde çalışan belediye işçilerinin kadroya alınması lazım. Bu haksızlık ve adaletsizliğin giderilmesi lazım.

TÜRKİYE’NİN KURTULUŞU EKONOMİK MİLLİYETÇİLİK: İşsizlikle, geçim sıkıntısıyla, yoksullukla ve enflasyonla mücadele etmemiz lazım. Üretime dayalı bir ekonomi modeline geçmemiz lazım. Türkiye zamlardan faturalardan başka bir şey konuşamıyor. Ekonomik milliyetçilik yapmamız lazım. Ekonomik milliyetçilik, kısaca ve basitçe, “Yerli malı yurdun malı, her Türk onu kullanmalı ve korumalı” demektir. Ekonomik milliyetçilik, ihracatımızı artırmak, ithalatımızı azaltmaktır. Ekonomik milliyetçilik, tarıma önem vermek demektir. ABD, Rusya, Kanada çiftçisini değil Türk çiftçisini ihya etmektir. Çayımıza, fındığımıza, pamuğumuza, zeytinimize, üzümümüze sahip çıkmaktır. Yabancı şirketlerin ne ekip biçeceğimize karışmasına izin vermemektir. Devlet üretme çiftlikleri, tarım işletmeleri açmaktır. Ekonomik milliyetçilik Türk markalarını değerli kılmaktır. Markalaşmaktır. Ekonomik milliyetçilik, ihracatı artırmak ithalatı azaltmaya çalışmaktır. Ekonomik milliyetçilik, enerji dahil, tüm ihtiyaçlarımızı kendi kaynaklarımızdan karşılamaktır.

TÜRKİYE'MİZİN, EKONOMİDE KUVAYI MİLLİYE RUHUNA İHTİYACI VAR: Uluslararası şirketler ve onların yerli işbirlikçileri yüzünden tarımı, üretimi bıraktık. Sosyal devleti unuttuk. İş, aş bulmayı ,barınmayı piyasaların kaderine bıraktık. Şimdi doymuyor, geçinemiyor, iş bulamıyor, barınamıyoruz. Şartlara ve ihtiyaçlara göre, özel sektör ile kamunun bir arada olduğu ekonomik milliyetçilik modeline ihtiyacımız var. Ekonomik milliyetçilik, gelirin kadar, harcamak demektir. Ekonomik milliyetçilik ülkemizde üretilen mal ve hizmetler için döviz harcamamak, ihtiyaçlarımızı ülke içinde karşılamaktır. Ekonomik milliyetçilik, Türk parasının değerini, malımızı, mülkümüzü, ürünümüzü ve en önemlisi onurumuzu korumak demektir.