Müslüme Yağal'ı bulan çoban anlattı: Bir çocuğun buraya yürümesi çok zor

Mersin'de 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın cesedini bulan Ayşe Bacak, "Ayakkabıları ve kıyafetleri bulunduğu yerin uzağındaydı. Bir çocuğun buraya yürümesi çok zor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin'in Gülnar ilçesinde 10 Kasım'da kaybolan Müslüme Yağal'ın cesedini 19 Kasım'da bulan çoban Ayşe Bacak, Müge Anlı'ya konuştu. "Ayakkabıları ve kıyafetleri bulunduğu yerin uzağındaydı. Bir çocuğun buraya yürümesi çok zor" diyen Ayşe Bacak, "Öyle yığılıp kalmış gibiydi. Önünde de ayakkabıları vardı. Montunu taşın başında gördüm. Ben hiç dokunmadım, korktum ve biraz aşağı taşın başına gidip eşimi aradım. O da muhtarı aradı" ifadelerini kullandı. 

20 Kasım'da Karaman'da defnedilen 3 yaşındaki Müslüme'nin ölümüne ilişkin soruşturmada, gözaltındaki aile yakınlarının işlemleri devam ediyor. Gülnar İlçe Jandarma Komutanlığınca 19 Kasım'da gözaltına alınan anne, baba, kardeşleri ve bazı aile yakınlarının da arasında olduğu kişiler, sağlık raporu için Gülnar Devlet Hastanesi'ne getirildi. İşlemleri tamamlanan kişiler, ardından jandarma karakoluna götürüldü. Jandarmada sorgusu tamamlanan kişiler adliyeye sevk edildi.

SORUŞTURMAYA İLİŞKİN YAYIN YASAĞI 

Bu arada Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 19 Kasım'da küçük kızın açık bir arazide ölü bulunması olayıyla ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için basın açıklaması yapılması ihtiyacı hasıl olduğu belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Çocuğun ailesinin 10 Kasım tarihinde kızlarının kayıp olduğunu ihbar etmesi üzerine mülhakatımız Gülnar Cumhuriyet Başsavcılığınca kayıp çocuk olayıyla ilgili derhal soruşturma açılarak geniş kapsamlı arama işlemleri başlatılmıştır. Çocuğun cansız bedeninin bulunmasının ardından aralarında aile bireylerinin bulunduğu 8 kişi hakkında aynı gün Gülnar Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltı kararı verilmiştir. Ayrıca soruşturmanın tüm yönleriyle aydınlatılması için yayın yasağı kararı alınmıştır. Adı geçen kişilerin ifade alma işlemleri ve delil toplama faaliyetleri halen devam etmekte olup soruşturma tüm yönleriyle, hassasiyet ve titizlikle yürütülmektedir." (HABER MERKEZİ)