Musk'tan Twitter çalışanlarına: Ya uzun saatler çalışma ya da tazminat

Twitter'ı satın alan Musk, çalışanlara mesaj gönderip "Yüksek tempo ve uzun saatler çalışma' ya da 3 aylık maaş içeren tazminat paketini alıp ayrılma kararını yarına kadar bildirmelerini talep etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medya devi Twitter'da Elon Musk depremi tüm şiddetiyle sürüyor. 

Şirketi satın aldıktan sonra çalışanların yarısını işten çıkaracağını, uzaktan çalışmaya izin verilmeyeceğini, elemanlardan haftada en az 40 saat ofise giderek çalışmasının beklendiğini duyuran Musk bu defa yeni bir mesajla gündemde.  

VOA Türkçe'nin aktardığına göre Musk çalışanlara gönderdiği mesajda, "yüksek tempo ve yoğunlukta uzun saatler" çalışma ya da üç aylık maaş içeren tazminat paketini alıp şirketten ayrılma kararını yarına kadar vermelerini istedi.

Musk, ABD’nin doğu kıyısı saatiyle yarın akşama kadar "Yeni Twitter'ın parçası olmak istiyorsunuz" şeklindeki linke tıklamayanların şirketten ayrıldıklarını varsayacağını bildirdi.

Elon Musk mesajında, "İleriye yönelik olarak, çığır açacak bir Twitter 2.0 inşa etmek ve rekabetçiliğin giderek arttığı dünyada başarılı olmak için son derece sert olmamız gerekiyor. Bu da yüksek yoğunlukta uzun saatler çalışmak anlamına gelecek. Yalnızca olağanüstü performans geçer not teşkil edecek" dedi.

Musk, liderliğindeki Twitter'ın "çok daha fazla mühendislik güdümlü" olacağını, "olağanüstü kod yazanların ekibin büyük çoğunluğunu oluşturacağını ve en fazla etkiye sahip olacağını" söyledi. (HABER MERKEZİ)