Musk ve Almanya arasında 'mülteci' atışması: 'Buna hayat kurtarmak deniyor'

Elon Musk'ın kendi sosyal medya platformu X'ten Akdeniz'de faaliyet gösteren Alman mülteci kurtarma gemilerine dikkat çekmesi üzerine Dışişleri Bakanlığı, "Evet, buna hayat kurtarmak deniyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medya platformu X'in (eski adıyla Twitter) sahibi teknoloji milyarderi Elon Musk, son zamanlarda mülteci karşıtı açıklamalarına bir yenisini ekleyerek Akdeniz’de faaliyet gösteren sekiz Almanya merkezli mülteci kurtarma gemisine dikkat çekti. Musk'ın “Alman halkı bundan haberdar mı?” mesajına karşılık, Almanya Dışişleri Bakanlığı hesabı “Evet. Ve buna hayat kurtarmak deniyor” cevabını verdi.

FILIPPO GRANDI VE HUMZA YOUSAF DA BEĞENDİ

DHA'nın aktardığına göre, ABD başta olmak üzere mültecilere karşı açıklamalar yapan ve son dönemde ABD-Meksika sınırını da ziyaret eden Musk, ‘Alman hükümeti tarafından desteklenen Alman sivil toplum kuruluşlarına ait, Akdeniz’de görev yapan ve mültecileri kurtaran 8 Alman gemisi haberine’ “Alman halkı bundan haberdar mı?” mesajını paylaştı. 

Almanya Dışişleri Bakanlığı’na ait 'hükümet kurumu' onaylı hesaptan Elon Musk’ın bu mesajında cevaben, “Evet. Ve buna hayat kurtarmak deniyor" paylaşımı yapıldı.  Bakanlığın bu paylaşımının, ayrıca Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi ve İskoçya Başbakanı Humza Yousaf tarafından da beğenildiği görüldü.

'İLGİNÇ'

Dün yaşanan bu atışmanın ardından Musk bugün de “Yani bununla sahiden gurur duyuyorsunuz. İlginç. Açıkçası Alman halkının çoğunluğunun bunu desteklediğinden şüpheliyim. Bir anket yaptınız mı Almanya'nın çok sayıda yasadışı göçmeni İtalyan topraklarına taşıması İtalya'nın egemenliğinin ihlali değil midir? İşgal hisleri var ...” diye yazdı. (DIŞ HABERLER)