Müsabaka öncesi jandarma komutanından Amedspor’a karşı kışkırtıcı ifadeler

Afyon İl Jandarma Komutanı Yılmaz Kırgel, Amedspor-Afyonspor karşılaşması öncesi kışkırtıcı ifadeler kullandı. Amedspor ise bu ifadelere tepki göstererek, "Kim ırkçılık yapıyor" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afyon İl Jandarma Komutanı Yılmaz Kırgel'in bugün saat 19.00’da Hes İlaç Afyonspor’la karşı karşıya gelecek olan Amedspor’a karşı kışkırtıcı ifadeler kullandığı görüntüler gündem oldu. 

Müsabaka öncesi Afyonsporlu oyuncuların antrenmanını ziyaret eden Kırgel, “Gönlümüz sizlerle. Sizin işiniz futbol oynamak. Siz de onu gerçekten güzel yapıyorsunuz. Geri kalanı bize bırakın. Gerçekten Afyon’un sizin kazanmanıza ihtiyacı var. Hele hele Mersin’de yaşadığımız o terör eyleminden sonra gönlümden geçeni söylüyorum: Şöyle bir 5-0 eze eze yenerseniz, buradan onları göndeririz” dedi.

Kırgel'in bu sözleri Hes İlaç Afyonspor'un resmi twitter hesabından yayınlandı. Söz konusu paylaşım tepkilerin ardından silindi.

AMEDSPOR: KİM IRKÇILIK YAPIYOR?

Amedspor videonun yayınlanmasından sonra bir açıklama yaptı. Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Kim ırkçılık yapıyor artık #Amedspor üzerinden siyaset yapmayın Afyon İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel,Afyonspor-Amedspor maçı öncesi yaptığı konuşmada, “Mersin'de yaşadığımız terör eyleminden sonra gönlümden geçeni söylüyorum:5-0. Eze eze yenersiniz, buradan göndeririz” (HABER MERKEZİ)