Murathan Mungan: İlk imza romanın başladığı Diyarbakır'da

Murathan Mungan, 6 Ekim'de çıkacak yeni romanı '995 km'nin ilk imza gününü romanın başladığı yer olan Diyarbakır’da yapacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yazar ve şair Murathan Mungan, 90'lı yılları ve faili meçhul cinayetleri konu alan '995 km' romanının ilk imza gününü 7 Ekim Cumartesi günü Diyarbakır'da yapacağını duyurdu.

Mungan, sosyal medya hesabından "İlk imza romanın başladığı Diyarbakır’da" mesajını paylaştı.

Mungan, gazeteci Zeynep Miraç’a verdiği röportajda, kitapla ilgili olarak, "Sonbaharda çıkarmayı düşündüğüm, '995 Kilometre2' diye bir romanım var. 90’lı yıllarda Diyarbakır’da işlenen faili meçhul cinayetler üstünden gidiyor. Ben bu kitabı yazmaya 1993 yılında başladım, 1995’te bitirsem ne olurdu? Pişmemiş yemeği ocaktan indirmeye benzer bu. Sadece roman yazsaydım bu kadar uzamayabilirdi, bu da benim her tarakta bezim olmasıyla alakalı. Yine de iyi yapıtlar için gözetilmesi gereken bir demlenme zamanı var. Olaylara uzak açı kazanmak her zaman kolay olmuyor" ifadesini kullanmıştı.

Geçen mart ayında romanını tamamladığı açıklayan Mungan, toplumsal gündem yoğunluğu ve yaklaşan seçimler nedeniyle yayın tarihini ertelediklerini söylemişti.

Mungan, kitabın Metis Yayınları'ndan 6 Ekim'de çıkacağını duyurmuştu. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)