Murat Yetkin yazdı... AK Parti’nin Berat Albayrak açmazı: Yine, yeni, yeniden mi?

Gazeteci Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı ve eski Hazine Bakanı olan Berat Albayrak'la ilgili son tartışmalara ilişkin yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport'taki son yazısında eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın gündeme gelmesini değerlendirdi. CHP'nin Albayrak baskısı üzerine "AK Parti'nin 19 yıllık iktidarı boyunca nadir görülen bir savunma pozisyonuna geçti" diyen Yetkin, bu durumu çelişkili gördüğünü belirtti. 

AK Parti ve devlet yönetiminde 'Albayrak etkisi' bulunan isimlerin bir bir görevden alındığını ama Albayrak adının iktidar tarafından savunulduğuna dikkat çeken Yetkin, bu durumun sebebini şöyle açıkladı: "AK partililer, CHP’lilerin #DamatNerede etiketine karşı sosyal medyada #BeratAlbayrakYanındayız etiketi açtı. Belli AK Parti, Albayrak için müdafaa hattı kurmazsa sıranın 'Ekonominin sorumlusu benim' diyen Erdoğan’a geleceği endişesinde."

Yetkin, Albayrak'ı savunmanın AK Parti'ye oy getirmeyeceğinin bilindiğini ifade etti ve "Neden şimdi, neler oluyor?" başlığıyla şöyle yazdı: 
"Her AK Partilinin Mart sonunda yapılması beklenen AK Parti Kongresi öncesinde kendisini Erdoğan’a hatırlatma yöntemi farklı. Erdoğan’ın AK Parti yönetim kademelerini yeniden yapılandırma çabası var. Erdoğan’ın bir yandan da içeride ve dışarıda parti-devlet, tek adam eleştirilerine karşı AK Parti’nin başına, kendisiyle otorite yarışına girmeye çalışmayacak bir isim getirme ihtimali de konuşuluyor Ankara’da.
Eğer buna karar verirse, Binali Yıldırım’dan Numan Kurtulmuş’a, Süleyman Soylu’ya dek isimler dolaşıyor etrafta. Berat Albayrak müdafaa hattının şimdi kurulmasında Kongre sürecinin de etkisi var.
Ancak bu süreçte öne çıkan isimlerin ortak bir teması var. O da CHP ile HDP’nin işbirliği yaptığı iddiasıyla İYİ Parti ile CHP’nin Millet İttifakını çatlatmak. Şimdiye dek Kemal Kılıçdaroğlu da Meral Akşener de tuzağa düşmedi. Erdoğan ve Cumhur İttifakı ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli ise durmaksızın aynı noktayı hedef alıyor.
Albayrak müdafaasının Cumhur İttifakının anketlerdeki oy kaybını durdurması umuluyorsa, geriye “Hayırlara vesile olsun” demekten başka bir şey kalmıyor."

YAZININ TAMAMI