Murat Karayalçın: Kılıçdaroğlu aday olmalı

Eski SHP lideri Murat Karayalçın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu'nun aday olması gerektiğini söyledi. Karayalçın aksi takdirde tüm üyelerin katılacağı bir ön seçim yapılmasını önerdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair CHP'nin izlemesi gereken stratejiyle ilgili değerlendirmede bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olması gerektiğini söyleyen Karayalçın, böyle bir durumda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın şartarı zorlamayacağına inandığını belirtti. 

Independent Türkçe'den Can Bursalı'ya konuşan Murat Karayalçın'ın açıklamalarının bir kısmı şöyle: 

Şimdi cumhurbaşkanlığı sürecine ilişkin, kulislerde sizin de adaylığınız konuşuluyor. Buna yönelik bir yanıtınız var mı? Kişisel bir çalışmanız veya partiden size bu yönde bir talep var mı?

Ne benim kişisel bir çalışmam var ne de partiden böyle bir talep söz konusu. Doğal olan, teamüle uygun olan bizim Genel Başkanımızın aday olmasıdır. Bize düşen de Genel Başkanımızın seçilmesi için tüm gücümüzle çalışmak olmalıdır. O nedenle benim böyle bir adaylık çalışmam söz konusu değil. Olmadı, olamaz. Bu kulislerde ya da sohbetlerde ifade edilen şeyler. Ama benim çok açık olarak tavrım budur. Genel Başkan aday olmalıdır, Sayın Kılıçdaroğlu aday olmalıdır. Hepimize düşen de onun seçimi için çalışmak olmalıdır.

- Bazı kamuoyu araştırma şirketlerinin verilerine göre, cumhurbaşkanı seçimlerinde Mansur Yavaş'ın, Ekrem İmamoğlu'nun isimleri birinci turda dahi Tayyip Erdoğan'ın önünde görünüyor. Meral Akşener'in ismi dahi yine güvenilir şirketlerin anketlerinde Tayyip Erdoğan ile başa baş ama altta görünüyor. Bir tek Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismi söz konusu olduğunda makasın Tayyip Erdoğan lehine açık olduğu belirtiliyor. Deneyimli bir siyasetçisiniz, kamuoyu araştırmalarından çıkan bu sonucu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ben yine de seçim sürecinde daha farklı gelişmelerin şekilleneceğini düşünürüm. Hep öyle olmuştur zaten. Bu arkadaşlarımızın kendi kararları tabii. Ekrem Bey'in Mansur Bey'in kendi kararları yani. Sayın Genel Başkan tercihini söyledi. Bir olumsuzluk şeklinde ifade etmedi. Arkadaşlarımızın başarılı olduğunu bir dönem daha hizmet vermelerini tercih edeceğini dile getirdi. Yalnızca Ekrem Bey'i ve Mansur Bey'i değil bütün büyükşehir belediye başkanlarımız için böyle düşündüğünü söyledi.  Buna rağmen arkadaşlarımız tabii kararlarını kendileri verecekler. Eğer biz seçime tek başımıza CHP olarak katılacaksak 2018'de olduğu gibi ve genel başkanımız aday olmayacaksa, o zaman bu arkadaşlarımız adaylıklarını koyabilirler. Ön seçime katılabilirler. Tabii kendi takdirleri yani Genel Başkan'ın bir dönem daha devam etmeleri yönünde görüşüne rağmen ön seçimde bir yarışa girmeyi düşünebilirler. Ama sanmıyorum. Yani bu gelişmelerin ışığında arkadaşlarımızın çok zorlayacaklarını sanmıyorum.

SÖYLEŞİNİN TAMAMI