Mülkiyeliler Birliği'nde seçimi 'Yetiştik Çünkü Biz' kazandı

Mülkiyeliler Birliği’nin 48. Olağan Genel Kurulu'nda seçimi mevcut yönetimin yer aldığı, Fuat Şen’in başkanlığındaki 'Yetiştik Çünkü Biz' listesi 1172 oyla kazandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mülkiyeliler Birliği 48. Olağan Genel Kurulu, Ankara Üniversitesi SBF Konferans Salonunda toplandı.

Divan başkanlığını eski Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın'ın yaptığı genel kurulda açılış konuşmasını konuşan Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanı İlker Akçasoy yaptı. “Ne padişah fermanlarına ne KHK’lara boyun eğdik” diyen Akçasoy “Birileri sükunet çağrısı yaparken özgürlüğü, demokrasiyi, laikliği savunduk” ifadelerini kullandı.

Genel kurulda yönetime aday olan diğer listenin mali tabloların paylaşılmadığı yönündeki eleştirilerine yanıt veren Akçasoy, “8 mart 2023’te üyelerimize bir mail gönderdik. Başkan adayımızın istediği zaman her bilgiyi ve mali hesabı isteyebileceğini söyledik. Mülkiyeliler Birliği bir Facebook hesabı değildir. Bir dilekçe vererek birçok sorunun cevabını bulunabilecekken, bir algı yaratma tekniğiyle karşı karşıya kaldık” diye konuştu.

Kongreye katılan Mülkiye mezunları 20 sandıkta oy kullandı. Seçimi Fuat Şen’in başkanlığındaki Yetiştik Çünkü Biz grubu kazandı. Yetiştik Çünkü Biz listesi 1172 oy alırken, Güçlü Mülkiye 2023 listesi 825 oyda kaldı.

(HABER MERKEZİ)