Muharrem İnce, Fransa basınında: 'Muhalefet ittifakına zarar veriyor'

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce'nin 'muhalefet ittifakına zarar verdiği' görüşünün hakim olduğun yazan AFP'de, "İnce'nin yarışa son dakikada dahil olması tüyleri diken diken etti" denildi

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransız haber ajansı AFP'de, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve seçim süreci hakkında bir analiz yayınlandı. Analizde, "Türkiye'nin önde gelen siyasetçileri, mayıs ayındaki seçimlere doğru iki taraf oluşturdu: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destekleyenler ve onun yirmi yıllık iktidarını sona erdirme hedefinde birleşenler. Ve sonra Muharrem İnce geldi" ifadeleri yer aldı.

'UMUTLAR YÜKSEKTİ VE HAYAL KIRIKLIĞI DERİNDİ'

Muharrem İnce’nin 2018’deki seçimlerde, Erdoğan'ın 'kampanya tarzını taklit ettiği' ancak 'seçimin hayal kırıklığıyla sonuçlandığı' belirtildi. "İnce, geçen seçimlerde CHP'yi temsil etti çünkü parti daha ılımlı olan Kılıçdaroğlu'nun kamuoyunda daha az çekiciliğe sahip olduğunu düşünüyordu" denilen analizde, "Umutlar yüksekti ve hayal kırıklığı derindi" ifadeleri kullanıldı.

'İNCE'NİN DAHİL OLMASI TÜYLERİ DİKEN DİKEN ETTİ'

14 Mayıs'ta düzenlenecek seçimler öncesi İnce'nin adaylığının 'Erdoğan'ın rakiplerini rahatsız ettiği' belirtilen analizde şöyle devam edildi: "Muhalefetin Erdoğan'ı yenmek için en büyük şansı olarak şekillenen bir yarışa İnce'nin son dakikada dahil olması, tüyleri diken diken etti."

'NEYİ TEMSİL ETTİĞİNİ BİLMİYORUZ'

'İnce'nin neyi temsil ettiğini tam olarak tanımlamadan kendisini bir alternatif olarak sunmaya çalıştığını' söyleyen Serkan Demirtaş ise, "Erdoğan'a karşı olduğunu söylüyor, Kılıçdaroğlu'na da karşı ama neyi temsil ediyor? Bilmiyoruz" dedi. İnce'nin, 'muhalefet ittifakına zarar verdiği' görüşünün hakım olduğunu yazan AFP'ye açıklamalarda bulunana Deniz Zeyrek ise, "İnce'nin AK Parti'nin oylarından çalması pek olası değil" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)