Muhalefet lideri açlık grevine son verdi

Güney Kore meclisinin dokunulmazlığının kaldırılması yönünde verilen önergeyi kabul ettiği DP lideri Lee Jae-myung, açlık grevini 24'üncü gününde sonlandırdığını ve tedaviye başlayacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Kore'de ana muhalefet Demokrat Parti'nin (DP) lideri Lee Jae-myung, mevcut hükümetin 'siyasi başarısızlıklarını' protesto etmek için 24 gün önce başlattığı açlık grevini sonlandırdı. Lee, eyleminin 19'uncu gününde hastaneye kaldırılmıştı.

DP sözcüsü Kang Sun-woo, hakkındaki yolsuzluk iddiasının ardından 'muhtemel tutuklama' kararıyla karşı karşıya kalan Lee'nin durumuna ilişkin açıklama yaptı. Kang, Lee'nin açlık grevini 24'üncü gününde sonlandırdığını ve tedaviye başlayacağını söyledi.

'SAĞLIK EKİBİ AÇLIK GREVİNİ DURDURMASINI TALEP ETTİ'

AA'nın haberine göre, Lee'yi tedavi eden sağlık ekibinin, sağlığına ciddi zararlar vereceği için açlık grevini durdurmasını istediğini belirten Kang, muhalefet liderinin çalışma programını sağlık personeliyle istişarede bulunarak yürüteceğini sözlerine ekledi.

'SAVCILARIN PERVASIZLIĞINA SON VERİLMELİ'

Güney Kore Ulusal Meclisi 21 Eylül Perşembe günü hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle Lee Jae-myung'un dokunulmazlığının kaldırılması yönünde verilen önergeyi kabul etmişti. Dokunulmazlığı kaldırılan Lee'nin hakkında tutuklama emri çıkarılıp çıkarılmayacağına karar verilmesi için Seul Bölge Mahkemesi'nde duruşma yapılacak. Kararın ardından açıklama yapan Lee, "Savcıların pervasızlığı ve diktatörlüğüne son verilerek halkın dirliği ve demokrasi korunmalı" ifadesini kullanmıştı.

DP lideri, partisine yönelik de birlik çağrısı yaparak "DP parçalanırsa, savcı diktatörlüğünün baskısı yoğunlaşacak ve sonuçları doğrudan halkın omuzlarına düşecek" demişti. Lee, 'skandal dolu' imar projesi ve bir şirketin Kuzey Kore'ye yasa dışı para havalesine karıştığı iddiasıyla rüşvet almak ve yolsuzluk yapmakla suçlanıyor. (DIŞ HABERLER)