Muğla'daki yaralı caretta caretta tedavi edildi

Muğla'nın İztuzu sahiline yumurta bırakmak için gelen yaralı caretta caretta tedavi edildi. DEKAMER, ekiplerin sahillerde çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'nın Ortaca ilçesindeki İztuzu Sahili'ne yumurta bırakmak için gelen caretta caretta'nın arka bacağına saplanmış olta ve misina görevlilerce çıkarıldı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İztuzu Sahili'nde denize dönerken görülen yaralı dişi kaplumbağa, Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) ekipleri tarafından tedavi edildi.

Caretta caretta'nın arka bacağına saplanmış olta ve misinaları çıkaran görevliler, bu durumların deniz kaplumbağalarının ölümlerine neden olabileceğini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Olta ve misinalar, deniz kaplumbağalarının yüzgeçlerinin kopmasına veya boğularak ölmelerine neden olabiliyor. Eğer bu durumda bir kaplumbağaya rastlanırsa olta iğnesinin ucu kesildikten sonra iğne kolayca çıkarılabilir. Müdahale edilemeyecek bir durumla karşılaşırsanız hemen merkezimizi arayabilirsiniz."

Ekiplerin tespit edilen caretta caretta yuvasını gece boyunca nöbet tutarak, koruma altına aldığı ifade edilen açıklamada, kaplumbağanın denize gönderildiği belirtildi. DEKAMER, ekiplerin sahillerde çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı. (HABER MERKEZİ)