Muğla’daki cinsel saldırıya 18 yıl hapis

Muğla’nın Datça ilçesinde yaşayan G.K’ye cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle yargılanan Orçun Gültekin’e mahkeme, 18 yıl hapis cezası verdi.

Google Haberlere Abone ol

Esma Turan

MUĞLA - Muğla’nın Datça ilçesinde G.K’ye nitelikli cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Orçun Gültekin’e, yerel mahkeme 12 yıl hapis cezası verdi ve tahliyesine hükmetti.

İtiraz üzerine bugün görülen duruşmada, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi tarafından yerel mahkemenin kararı bozuldu. Mahkeme, Gültekin’in tutuklanmasına ve cezanın 18 yıl 6 aya çıkarılmasına karar verdi. 

YEREL MAHKEME SANIĞI TAHLİYE ETTİ

Olay, 25 Ekim 2021 tarihinde gerçekleşti. Orçun Gültekin, G.K’yi evine bırakma bahanesiyle nitelikli cinsel istismarda bulunduğu iddiası ile tutuklandı daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gültekin’in serbest bırakılmasına yapılan itiraz sonucu Muğla 2. Sulh Ceza Mahkemesi 30 Aralık’ta Gültekin hakkında yeniden yakalama kararı çıkardı ve evinde yakalanan Gültekin tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mahkeme, davanın ilk duruşmasında eksik tanık ifadesi olması ve G.K’nin telefonunun HTS kayıtlarının beklenmesine karar vererek, duruşmayı 30 Haziran’a erteledi. 30 Haziran’da görülen davada, Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Gültekin’i G.K’ye karşı cinsel saldırı suçlamasıyla 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme daha sonra sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, verilen ceza miktarı ve tutuklulukta geçen süre göz önüne alarak tahliyesine karar verdi.

MAHKEME CEZAYI YÜKSELTTİ

Mahkemenin kararına G.K’nin avukatı itirazda bulundu. İtiraza ilişkin bugün İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 15. Ceza Dairesi’nde yapılan duruşmada mahkeme, Gültekin’in tutuklanmasına ve cezanın 18 yıla yükseltilmesine karar verdi.

Karara ilişkin konuşan G.K’nin avukatı Gülhan Keleş, “Fail Orçun Gültekin’in tutuklanması kesinlikle gerekliydi. Bölge Adliye Mahkemesi’nin verdiği kararı sevinçle karşıladık. Verilen ceza, mağdurun hayatını öncesine döndüremez ama bu ceza, acıları bir nebze olsa da hafifletmiştir” dedi.