Mücevherlerini erkek modelle tanıtan Çınar Kuyumculuk: Gurur kaynağımız

İstanbul Kadıköy’de bulunan Çınar Kuyumculuk, altın ve mücevherlerini erkek modellerle tanıtıyor. Kampanyanın amacı ise 'kadın bedeni üzerindeki kalıplara dikkat çekerek farkındalık yaratmak' olarak açıklanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Kadın bedeninin metalaştırılmasından rahatsız olan" Çınar Kuyumculuk, "kadının sadece bedeni üzerinden var olmasından duyduğu rahatsızlık" nedeniyle reklamlarında erkek model kullanıyor. Kolyelerini, bileziklerini, yüzüklerini tanıtması için kadın model yerine erkek model tercih eden Çınar Kuyumculuk; tepki gösterenlere de "Bu takılarla fotoğraf çektirmek size utanç bize ise gurur kaynağı. İyi ki yaptık…" cevabını veriyor.

'TIRAŞ BIÇAĞI REKLAMINDA BİLE KADIN VAR'

Bunun sadece bir reklam kampanyası olmadığını, bir farkındalık projesi olduğunu ifade eden Çınar Kuyumculuk, reklam adı altında Kadın bedeninin sömürülmesine, obje olarak kullanılmasına karşı oldukları için bu projeyi başlattıklarının altını çizerek amaçlarını şu sözlerle açıklıyor: "Otomobil tutkunu olan erkekler olmasına rağmen fuarlarda şık güzel giyimli kadın mankenler gördük. Futbol tutkunu olan erkekler olmasına rağmen tartışma programlarında şık güzel giyimli kadın mankenler gördük. Tıraş bıçağını kullanan erkekler olmasına rağmen reklamında yine bedeni ile ilgi çekmesi için kullanılan kadınlar gördük. Şimdi çeşitli yorumlar mesajlar alıyorum. Yakıştı mı erkek adama, oldu mu bu şimdi? Bu güne kadar bize yakışmayan bir çok şeyi yaptık, aslında kadına şiddet olaylarının hız kesmeden devam ettiği şu süreçte biz sövdük, dövdük, öldürdük, mutsuz ettik, yüzündeki gülümsemeyi çaldık, içindeki küçük masum kız çocuklarını öldürdük kadınlarımızın. Peki tüm bunlar bize yakıştı mı? Bu takılarla fotoğraf çektirmek size utanç bana ise gurur kaynağı. İyi ki yaptık…” (HABER MERKEZİ)