Moldova'dan Transdinyester açıklaması: Bölgede gerilim tırmandırılıyor

Moldova Devlet Başkanı Maia Sandu, Transdinyester bölgesinde dünden bu yana yaşanan peş peşe saldırıların ardından "Bölgede gerilimi tırmandırmaya yönelik girişimler var" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Moldova Devlet Başkanı Maia Sandu, Ukrayna sınırındaki özerk bölge Transdinyester'de peş peşe saldırıların yaşanması üzerine yapılan güvenlik konseyi toplantısının ardından basına açıklamalarda bulundu.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Sandu, "Bölgedeki durum karmaşık ve gergin. Moldova sorunları barışçıl bir çözüm için müzakere etmeye açık. Ancak yaşanan son olaylar, gerilimi tırmandırmaya yönelik girişimlerdir. Saldırılardan bölgedeki savaş yanlısı grupların sorumlu olduğunu gösteren veriler var" dedi. Moldova Devlet Başkanı, bölgedeki gerilimi önlemi için her türlü önlemin alınacağını söyledi.

Rus haber ajansı TASS ise Sandu'nun Transdinyester'de saldırıları gerçekleştirenlerin izlerinin Ukrayna'ya kadar gittiği yönünde mesaj verdiğini aktardı.

Transdinyester özerk bölgesinde Rusça yayın yapan radyo antenlerinin olduğu bölgede bugün iki ayrı patlama olmuş, dün de hükümet binası bombalı saldırıyla hedef alınmıştı. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler moldova ukrayna rusya