Transdinyester'de Rusça yayın yapan radyo bölgesinde patlama

Moldova'nın Ukrayna sınırındaki Transdinyester özerk bölgesinde Rusça yayın yapan radyo antenlerinin olduğu bölgede iki ayrı patlama olduğu aktarıldı. Özerk yönetime bağlı bakanlık da hedef alınmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna sınırındaki Moldova'dan 1990 yılında bağımsızlığını ilan eden özerk yönetim Transdinyester'de Sovyet döneminden kalma radyo antenlerine saldırı olduğu duyuruldu.

Reuters, yerel yetkililerin radyo antenlerinin olduğu bölgede bu sabah iki ayrı patlama olduğu ve Rusça yayın yapan radyonun yayınlarının kesildiğini belirtti. Transdinyester yönetiminin İçişleri Bakanlığı'nın "26 Nisan sabah erken saatlerde Grigoriopol ilçesine bağlı Maiac köyünde iki patlama meydana geldi. İlki 06:40'ta ve ikincisi 07:05'te. Hiçbir bölge sakini yaralanmadı. Ancak iki radyo anteni devre dışı bırakıldı" bilgisi verdiği aktarıldı.

Moldova Dışişleri Bakanlığı'ndan ise olayla ilgili henüz açıklama yapılmadı. Transdinyester'in başkenti Tiraspol'da dün devlet güvenlik bakanlığında patlama olduğu ancak ağır bir hasarın olmadığı da dün duyurulmuştu. 

UKRAYNA: RUSYA'NIN PROVOKASYONU

Ukrayna Savunma Bakanlığı ise hükümet binasının bombalanmasının Rusya'nın "planlı bir provokasyonu" olduğunu iddia etmişti. Açıklamada, “Bu saldırı, FSB (Rus güvenlik servisi) tarafından panik ve Ukrayna karşıtı duyguları uyandırmak için yapılan provokasyonlardan biri" ifadeleri yer almıştı.

RUS ASKERİ YETKİLİ 'KAPI AÇILABİLİR' DEMİŞTİ

Rusya'nın Ukrayna'nın doğu ve güney bölgelerinde saldırıları yoğunlaştırırken Transdinyester bölgesine uzanan bir koridor oluşturma hedefi ilk kez geçen hafta, üst düzey bir Rus askeri yetkili tarafından dile getirilmişti. 

Rusya'nın Merkez Askeri Bölgesi Komutanlığı'ndan üst düzey yetkili, Ukrayna'nın güneyinde kontrolü sağlamanın Transdinyester'e yeni bir kapı açacağını söylemişti. Söz konusu saldırıların, bu ve benzer açıklamaların ardından yaşanması dikkat çekti. (DIŞ HABERLER)