Moğolistan'da sıvılaştırılmış doğalgaz yüklü tanker patladı: 6 ölü

Moğolistan'ın başkenti Ulanbator'da 60 ton LNG taşıyan bir yakıt tankerinde patlama oldu. Aralarında üç itfaiye görevlisinin de olduğu altı kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Moğolistan'da 60 ton sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) yüklü bir tankerde patlama meydana geldi. Başkent Ulanbator'da yaşanan patlamada, ilk belirlemelere göre, üçü itfaiye görevlisi olmak üzere en az altı kişi yaşamını yitirdi.

Reueters'ın haberine göre, Moğolistan Acil Durum İdaresi Ofisi, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, patlama sonrası Dunjingarav pazarı yakınlarında çıkan yangında en az 11 kişinin de yaralandığını bildirdi. Yangın söndürme çalışmalarına 600'ü aşkın itfaiye çalışanı ve 100 araç katılırken, yangının çalışmalar sonucunda söndürüldüğü açıklandı.

YANGIN BİNALARA SIÇRADI, PEK ÇOK ARAÇ HASAR GÖRDÜ

Acil Durum İdaresi'nden yapılan açıklamada, "Maalesef kaza soncu Ulusal Yangın Servisi'nin 63'üncü Yangın Söndürme ve Kurtarma Birimi'nden üç kişi, görevlerini yerine getirirken hayatını kaybetti" ifadeleri kullanıldı. Yerel basın da patlama sonrası yaşanan yangının olay yeri yakınındaki pek çok binaya sıçradığını, bu binalar arasında konutların da bulunduğunu aktardı. Olay yerine yakın evlerde yaşayanlara evlerini tahliye etme tavsiyesinde bulunuldu. Yangında pek çok araç da hasar gördü. (DIŞ HABERLER)

Etiketler moğolistan patlama