MKE Ankaragücü, Yeni Malatyaspor'u mağlup etti: 3-1

MKE Ankaragücü, Yeni Malatyaspor'u Lukasik, Paintsil ve Borven'in golleriyle mağlup etti. Yeni Malatyaspor'un tek golü ise 76'ncı dakikada Ndayishimiye'den geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig'in 16'ncı haftasında MKE Ankaragücü, Yeni Malatyaspor'u sahasında 3-1 yendi.

3'üncü dakikada MKE Ankaragücü öne geçti. Endri Çekiçi'nin pasıyla soldan ceza sahasına girerek çizgiye inan Paintsil, topu içeriye çevirdi. Kaleci Ertaç Özbir'in topa müdahalesine rağmen Lukasik, kale sahasının içinde meşin yuvarlakla buluştu ve altı pasın içinden topu ağlara yolladı: 1-0.

35'inci dakikada Olcay Şahan'ın ceza sahasında Paintsil'e yaptığı hareket sonrası hakem Volkan Bayarslan, penaltı kararı verdi. 37'nci dakikada penaltıyı gole çeviren Paintsil, Ankara ekibine iki farklı üstüntülüğü getirdi: 2-0.

73'üncü dakikadaki Yeni Malatyaspor atağında Mustafa Eskihellaç, sağdan ceza sahasının içinde son çizgiye inerek yaptığı ortada altı pasın içindeki Topalli'nin yaptığı vuruşta top önce sağ alt direğe çarptı, sonra da kaleci Friedrich çizginin önünde meşin yuvarlağı kurtardı. Pozisyonun devamında savunma topu tehlikeli bölgenin dışına gönderdi.

76'ncı dakikada Yeni Malatyaspor golü buldu. Mustafa Eskihellaç'ın rakip yarı sahanın sağ ortasından ceza sahasına havalandırdığı topu Tetteh, kafayla penaltı noktasının üzerindeki Ndayishimiye'ye indirdi. Müsait durumdaki Ndayishimiye topu filelere yolladı: 2-1.

79'uncu dakikada MKE Ankaragücü'nde bir oyuncu sakatlandı ve sarı-lacivertli futbolcular, topu taca attı.

Daha sonra oyun başlayınca Yeni Malatyasporlu futbolcular topu rakip takıma vermedi. Bunun üzerine sahada iki takım oyuncuları arasına itişmeler başladı. Futbolcular ayrıldıktan sonra hakem Yeni Malatyaspor'dan Semih Kaya ve Karim Hafez, MKE Ankaragücü'nden ise Lukasik'e sarı kart gösterdi.

83'üncü dakikadaki VAR incelemesinden sonra hakem Volkan Bayarslan, konuk ekipte Karim Hafez'in sarı kartını iptal etti ve bu oyuncuya direkt kırmızı kart gösterdi.

88'inci dakikada MKE Ankaragücü farkı tekrar ikiye çıkardı. Lobjanidze'nin sağdan ceza sahasında ortasında Semih Kaya'nın topa müdahalesine rağmen kale sahasının içinde Borven'in dokunduğu meşin yuvarlak önce sağ alt direğe çarptı, sonra da filelere gitti: 3-1.

MKE Ankaragücü, Yeni Malatyaspor'u 3-1 yenerek puanını 15 çıkardı. Yeni Malatyaspor ise 20 punda kaldı. (ANKARA/AA)