Mısır'da bir polis İsrailli turistlere ateş açtı: 3 ölü

İsrail-Filistin çatışması ikinci gününde sürerken, Mısır basını bir polis memurunun ateş açması sonucu iki İsrailli turist ve bir Mısırlının hayatını kaybettiğini aktardı. İsrail saldırıyı doğruladı.

Batı Şeria'daki İsrail askerleri.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hamas'ın başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısı ve onu izleyen İsrail-Filistin çatışması ikinci gününde devam ederken, Mısır basını ve Mısırlı iki güvenlik kaynağı ülkede iki İsrailli turistin ve Mısırlı bir kişinin vurularak öldürüldüğünü bildirdi. İsrail Dışişleri Bakanlığı da konuyla ilgili bir açıklama yaparak iki İsrailli turist ile Mısırlı turist rehberlerinin İskenderiye'de uğradıkları silahlı saldırı sonucu öldüklerini doğruladı.

ŞÜPHELİ POLİS MEMURU GÖZALTINA ALINDI

Reuters haber ajansının aktardığına göre, iki Mısırlı güvenlik kayağı, İskenderiye'de iki İsrailli turistin ve bir Mısırlının vurularak öldürüldüğünü aktardı. Silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen polis memurunun gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı.

Anadolu Ajansı da Mısır yerel medyasına dayandırdığı haberinde, İskenderiye'nin Menşiyye bölgesinde Mısırlı bir polis tarafından açılan ateş sonucu iki İsrailli turistin hayatını kaybettiğini, bir Mısırlının yaralandığını yazdı. Ateş açan polisin gözaltına alındığı ifade edilirken Mısır resmi makamlarından olaya ilişkin henüz açıklama yapılmadı. (DIŞ HABERLER)