Mir Perwer'in cenaze törenine müdahale: Gaz bombası atıldı

Valilik, sanatçı Mir Perwer'in cenaze törenine katılıma izin vermedi. Jandarma, bölgede katılım yasağını protesto edenlere gaz bombası ile müdahale etti.

Google Haberlere Abone ol

Fırat Bulut

DUVAR - Fransa’nın başkenti Paris’te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne düzenlenen silahlı saldırıda katledilen sanatçı Mir Perwer için bugün Muş’ta tören düzenlendi. Perwer’in cenaze törenine katılmak için sabah saatlerinden itibaren çok sayıda partili HDP Muş il binasında toplandı. Perwer için düzenlenen tören öncesinde havaalanına giden yollar bariyerlerle kapatıldı. Aile yakınlarının ve milletvekillerinin havaalanına gidebileceği belirtildi.

Eski HDP milletvekili Sırrı Sakık, HDP Ağrı Milletvekili Bedran Öztürk, Muş milletvekilleri Gülistan Koçyiğit, Şevin Coşkun, Siirt Milletvekili Sıdık Taş, HDP PM üyeleri ve partililer il binasında toplanarak cenazeyi karşılamak üzere havaalanına hareket etti. Güvenlik güçleri, kalabalığın havaalanı yoluna girmesine izin vermedi. Sadece milletvekilleri ve Mir Perwer'in yakınlarına izin verildi.

Saat 14.00'da alınan cenazenin Yeşilova beldesinin girişine getirilmesi bekleniyordu ancak cenaze bir başka yoldan Yeşilova beldesine getirilip defnedildi. Şu an Yeşilova beldesinin girişinde yüzlerce araçtan oluşan konvoy ve kalabalık bekletiliyor. Kolluk kuvvetleri, Valilik kararını gerekçe göstererek katılıma izin vermeyeceklerini belirtti.

JANDARMADAN KATILIM YASAĞINI PROTESTO EDENLERE MÜDAHALE

HDP temsilcileri ile askeri yetkililer arasında görüşmeler sürüyor. Bekleyen kitle, türküler söyleyerek katılım yasağını protesto ediyor. Ancak asker, kitlenin geçişine izin vermiyor. Yer yer gazetecilerle jandarma arasında da gerginlikler yaşandı. HDP milletvekillerinin belde girişine gelmeleri bekleniyor.

Jandarma, kitlenin dağılmaması üzerine gaz bombası ile müdahale etti. Ayrıca havaya ateş açıldı.