'Milyar yıllık' Enigma elması kripto parayla 4.3 milyon dolara satıldı

'Enigma' adı verilen ve uzaydan geldiğine inanılan 555.5 karatlık taş, 4.3 milyon dolara alıcı buldu. Taşın kripto para ile alındığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyanın en büyük kesim elması olduğu düşünülen 555.5 karatlık taş, 4.3 milyon dolara satıldı. 'Enigma' adı verilen ve en az bir milyar yıllık olduğu sanılan değerli taşın ağırlığının ortalama bir muzla eşdeğer olduğu belirtiliyor.

Elması internet üzerinden satan Sotheby's müzayede evi, 'alıcının kripto para kullanmayı tercih ettiğini' açıkladı.Sotheby's alıcının ismini açıklamasa da, kripto para girişimcisi Richard Heart müzayededen sonra Twitter'dan yaptığı açıklamada Enigma'nın yeni sahibinin kendisi olduğunu açıkladı. Heart, ödeme yapılıp elması aldıktan sonra ismini, kendisinin kurduğu blok zinciri platformuna atıfla 'HEX.com diamond' olarak değiştireceğini belirtti.  

Enigma elmasının kökenlerine dair çok sayıda teori var. Bunlar arasında, taşın dünyaya bir göktaşı tarafından taşınmış olabileceği de bulunuyor. En sert doğal elmas türlerinden biri olan siyah elmaslar (karbonada) sın derece nadir görülüyor ve dünyada sadece Brezilya ile Orta Afrika Cumhuriyeti'nde keşfedildikleri düşünülüyor. Sadece meteorlarda görülen osbornit mineralini içermeleri nedeniyle bu elmasların uzaydan geldiğine inanılsa da, kökenleri tam olarak bilinmiyor. Siyah elmasların, genellikle 2.6 ila 3.2 milyar yaşında olduğu düşünülüyor. (DIŞ HABERLER)