Milli Takım Teknik Direktörü Kuntz: Oyuncularımla gurur duyuyorum

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Portekiz maçını değerlendirdi: Takımım ikinci yarıda harika bir oyun ortaya koydu. Ben istatistiklerle ilgilenmiyorum...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Portekiz'e 3-1 yenilerek Dünya Kupası'na katılma şansını kaybeden Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz maçı değerlendirdi, özellikle ikinci yarıda çok iyi bir futbol ortaya koyduklarını söyledi. 

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında oyuncularıyla gurur duyduğunu vurgulayan Kuntz, şunları söyledi: "Kaç tane gollük şutumuz olduğunu hiç önemsemiyorum. Bizim Portekiz’den daha fazla şansımız oldu. Ben istatistiklerle ilgilenmiyorum. Takımım ikinci yarıda harika bir oyun ortaya koydu. İlk 20 dakikayı tamamen harcadık, sahada cesaretimiz yoktu. Portekiz’den ilk golü yememizin ardından bir uyanış gerçekleşti. Bundan sonra üç gol şutumuz oldu, tehlikeli ortalarımız oldu. İkinci golü biraz aptalca yedik."

"Gerçekten takımımla gurur duyuyorum. Bu performansımızdan dolayı Türkiye’deki kimse utanmamalı. Ama kesinlikle öğreneceğimiz şeyler var, her şeyi mükemmel yapmadık" diyen Stefan Kuntz şöyle devam etti: “Maç planına sadık kalmak. Öncelikle takımımın bunu iyice öğrenmesi gerekiyor. İlk 20 dakikanın boş geçmemesi gerekiyordu. Her pozisyonda isabetsiz paslar oldu. Taktiksel anlamda her mevkiden memnun olduğumu söyleyemeyeceğim. İkinci yarıda bu konularda iyiye gidiş vardı. Oyuncularıma ‘Eski sisteme geri dönmek ister misiniz?’ diye sordum. Hayır mevcut sistemden memnunuz dediler. Yine planladığımız doğrultuda gelişmeye devam etmek istiyoruz. Portekiz’i tebrik ediyorum." (AA)