Milli Eğitim Bakanı'ndan 'önlük' açıklaması: Zorunluluk yok, teşvik ediyoruz

Milli Eğitim Bakanı Tekin, "Öğretmenler beyaz önlük giyecek" talimatına ilişkin açıklama yaptı: Öğretmenlerimizin çoğunluğunun talebi doğrultusunda böyle bir uygulama başlatıyoruz. Zorunluluk yok...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Eğitim Bakanı, öğretmenlerin yeni eğitim-öğretim yılında önlük giymesine ilişkin uygulamaya açıklık getirdi. 

Bakan Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılı hazırlıklarını değerlendirmek üzere Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen "2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık ve Değerlendirme Toplantısı"nda bakanlık yöneticileri ve il milli eğitim müdürleriyle bir araya geldi.

SINIFTA TELEFON YASAĞI

Tekin burada yaptığı konuşmada, dijital bağımlılıkla mücadele kapsamında okullarda cep telefonu kullanımına ilişkin değerlendirmeler yaptı. Bakan Tekin şunları söyledi: "Öğrencilerimizin okul içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmaları ve bu türden cihazlarla sınıflara girilmemesi konusunda önlemler alacağız. Ayrıca öğrencilerimizin okul dışında dijital ortamlarda zaman geçirmelerine neden olabilecek durumlardan ve ödev ya da benzeri bilgilendirmelerde sosyal medya uygulamalarının kullanılmasından kaçınmak için gerekli önlemleri alacağız. Dolayısıyla sınıflarda cep telefonlarının bulundurulması doğru değil."

 

ÖNLÜK TARTIŞMASI 

Bakan Tekin, öğretmen odası buluşmalarında öğretmenlerin önlük giymelerinin teşvik edilmesi konusunun gündeme geldiğini belirterek, "Nihayetinde hem öğrencilerimizin hem velilerimizin hem de en azından öğretmenlerimizin büyük çoğunluğunun talebi doğrultusunda böyle bir uygulama başlatıyoruz. Bu konuda bir zorunluluk yok, teşvik ediyoruz." diye konuştu. (HABER MERKEZİ)