Milletvekili adaylarının tartışıldığı Ordu'da seçim sonuçları

AK Parti ve İYİ Parti'de, aday listelerine parti içinden eleştirilerin geldiği Ordu’da sonuçlar belli oldu. AK Parti 3, CHP 2 ve MHP 1 milletvekilliği kazandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 14 Mayıs seçimlerinin sonuçlarına göre, cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı. 

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, saat 15.15 itibariyle yurt dışında veri girişi devam eden 35 bin 874 oy olduğu söyledi. Yener, kesin olmayan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 49,51, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 44,88, Sinan Oğan'ın 5,47'nin oy aldığı aktardı.

Anadolu Ajansı'nın verilerine göre, milletvekilleri adaylarıyla ilgili tartışmalar yaşanan Ordu'da, AK Parti yüzde 45,23 oy oranıyla 3 milletvekilliği, CHP yüzde 24,22 ile 2 milletvekilliği ve MHP yüzde 12,73 ile 1 milletvekilliği kazandı. Yüzde 9,79 oy alan İYİ Parti ise milletvekili çıkaramadı.

AK Parti'den Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İbrahim Ufuk Kaynak ve Mustafa Hamarat, CHP'den Seyit Torun ve Mustafa Adıgüzel ile MHP'den Naci Şanlıtürk Ordu'yu TBMM'de temsil edecek isimler oldu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Erdoğan yüzde 62,15; Kılıçdaroğlu yüzde 32,45, Sinan Oğan yüzde 4,81 ve Muharrem İnce yüzde 0,59 oy aldı.

ADAY LİSTESİNE TEPKİ GÖSTEREN İL BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

Seçim öncesinde AK Parti ve İYİ Parti'de aday gösterilen isimlerle ilgili tartışmalar yaşanmıştı. AK Parti birinci sırada Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'i aday gösterdi.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin "Ordu halkı aday listelerimize çok ciddi bir şekilde itiraz ediyor. Ordu’da yapılmış bunca işlerin üzerinden böyle bir aday listesi ile milletimizin karşısına çıkmanın, seçim günü akşamı Ordu ilimizde milletvekili seçimlerinde yaşayabileceğimiz riskleri açıkçası üstlenmek istemiyorum" demişti.

Bu açıklamasının ardından Tomakin, il başkanlığı görevinden alındı ve yerine Selman Altaş atandı. 

İYİ PARTİ'DE İDRİS NAİM ŞAHİN TEPKİLERİ

İYİ Parti'de de eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in birinci sıradan aday gösterilmesi tepkilere neden oldu. İYİ Parti Ordu İl Kurucu Üyesi ve eski İl Başkan Yardımcısı Nuray Özdemir partiden istifa etti.

 İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray da Şahin'in de aralarında olduğu bazı isimlerin adaylığını eleştirmiş ve "Bu şahsın Ordu 1. sıradan aday yapılacağını öğrendiğimde adeta şok oldum" demişti. (HABER MERKEZİ)