Bakan Özer: Seçim süreci başladı, bugünler tartışma günleri değil

Aday listesini eleştiren il başkanının görevden alındığı Ordu'da konuşan Milli Eğitim Bakanı Özer "Bugünler tartışma günleri değil, bugünler küçük ayrılıkları büyük noktalara taşıma günü değil" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ordu’dan milletvekili adayı olan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, AK Parti Ordu İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya geldi.

DHA'nın haberine göre, “Son 20 yılda Türkiye'de önemli yatırımlar yapıldığını” söyleyen Mahmut Özer, “Eğitimden sağlığa, ulaştırmadan altyapıya kadar her alanda Cumhuriyetin birinci yüzyılını çok kapsamlı, gecikmiş olan hizmetleri telafi edecek mekanizmaları inşa ederek bir sonraki yüzyıla, Türkiye Yüzyılı'na taşımak için çok önemli yatırımlar yapıldı. Bu süreçte mevcut milletvekillerimiz Ordu’nun, Ankara’da her alanda hizmetten daha fazla yararlanabilmesi için çok önemli katkılar verdiler. Kendilerine minnettarım ve şahidim” diye konuştu.

'YENİ BİR YOLCULUĞA BAŞLIYORUZ'

Seçim sürecinin başladığına vurgu yapan Özer, “Yeni bir yolculuğa başlıyoruz. Seçim süreci başladı. Birlik beraberlik içerisinde Ordu’muzu çok daha güçlü hale getirebilmek için kırmadan, dökmeden, gönül yaparak yeni bir yolculuğa çıkıyoruz. Yeni arkadaşlarımızın her birinin kendine has birikimi var, deneyimleri var, müktesebatı var. İşte biz bu müktesebatların her birini tek bir odak noktasında birleştirmeyi arzuluyoruz. O da Ordu’ya hizmet etmek” dedi.

'BUGÜNLER KÜÇÜK AYRILIKLARI BÜYÜK NOKTALARA TAŞIMA GÜNÜ DEĞİL'

“Ben Milli Eğitim Bakanı olarak zaten sadece Ordu değil, ülkemizin her şehrine hizmet etmekten büyük onur duydum” diyen Özer, şöyle devam etti:

“Şimdi Ordu benim yeni şehrim olarak tüm arkadaşlarımızla birlikte, mevcut milletvekillerimiz, yeni milletvekilleri adaylarımızla birlikte ama en önemlisi birlik beraberlik içerisinde Türkiye Yüzyılı'nı inşa edebilmek için, Ordu’yu mevcut durumundan çok daha iyi noktalara taşımak için el birliğiyle çaba sarf edeceğiz. Bugünler tartışma günleri değil, bugünler küçük ayrılıkları büyük noktalara taşıma günü değil, bugünler dediğim gibi Ordu’nun kazanması için birlik ve beraberlik günleri. Tek derdimiz Ordu’muzun çok daha güçlü hale gelmesi.”

ADAY LİSTESİNİ ELEŞTİREN İL BAŞKANI GÖREVDEN ALINMIŞTI

AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, milletvekili aday listesini eleştirmiş ve "Ordu’da yapılmış bunca işlerin üzerinden böyle bir aday listesi ile milletimizin karşısına çıkmanın, seçim günü akşamı Ordu ilimizde milletvekili seçimlerinde yaşayabileceğimiz riskleri açıkçası üstlenmek istemiyorum" demişti.

Sosyal medyada yaptığı açıklamanın ardından görevden alınan Tomakin'in yerine Selman Altaş atanmıştı. 

AK Parti'nin Ordu milletvekili aday listesi şöyle: Mahmut Özer, İbrahim Ufuk Kaynak, Mustafa Hamarat, İsa Yüksel, İsa Gül, Samet Özdemir. (HABER MERKEZİ)