Migros işçileri TÜSİAD önünde: İşçiler açken Özilhan'a huzur yok

Yüzde 8'lik zam teklifini kabul etmedikleri için eylem yapmaları nedeniyle işten atılan Migros Esenyurt depo işçileri, TÜSİAD önünde bir araya gelerek patron Tuncay Özilhan’ı protesto etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ücretlerine yapılan yüzde 8’lik zammı kabul etmeyerek eylem yaptıkları için işlerine son verilen Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) üyesi Migros Esenyurt depo işçilerinin eylemi 12’inci gününde devam etti. 12 gündür depo önünde eylemini sürdüren işçiler, işveren Tuncay Özilhan’ı, Beyoğlu’nda bulunan Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) önünde bir araya gelerek protesto etti.

"Hırsız değiliz, yoksul işçileriz", "4 TL zam istedi, 257 işçi işten atıldı", "İşçiler açken Özilhan'a huzur yok" yazılı pankartların açıldığı açıklamada sık sık, “İşçiler açken Özilhan'a huzur yok" ve "Direnen işçiler yenilmezler" sloganları atıldı. Açıklamaya birçok siyasi parti temsilcisinin yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu’da destek verdi.

DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar, TÜSİAD'ta buluşma nedenlerini patronların bahsettiği "gelecek inşasını" yüzlerine vurma amacıyla olduğunu söyleyerek, "Biz onların bahsettiği gelecek inşasını biliyoruz; depolardan biliyoruz o cehennemden biliyoruz. Onların gelecek inşası işçileri kölece koşullarda çalıştırmak, açlıktan öldürmek, iş cinayetlerinde öldürmektir” dedi.

Dayatılan köleliği kabul etmeyeceklerinin altını çizen Acar, “Köle koşullarında yaşamayı hak etmiyoruz. İnsan onuruna yakışır ücret istiyoruz. Yaşamak istiyoruz. Yaşamak istiyoruz başka da bir şey istemiyoruz; şimdilik istemiyoruz” diye belirti.

'İŞÇİLERİ ÖLÜMLE YAŞAM ARASINDA YAŞAMAYA MAHKUM EDENLER BURADA'

Ardından basın açıklamasını depo işçisi Lale Gül Kabakçı okudu. TÜSİAD önüne işten çıkarılma nedenlerini sormak için geldiklerinin altını çizen Kabakçı, "Buranın neresi olduğunu biliyoruz. Burası Tuncay Özilhan'ın başkanlık yaptığı ve Türkiye'yi yöneten patronların örgütü TÜSİAD'ın Genel Merkezi'dir. Peki biz buraya neden geldik? Migros, Anadolu Grubu'nun bir şirketidir. Biz işçileri ölümle yaşam arasında yaşamaya mahkum edenler buradadır" ifadelerini kullandı.

'ÖZİLHAN'LA KİŞİSEL DERİMİZ YOK, ZAMMI VER KURTUL'

İşçiler olarak kendilerine dayatılan sefalete artık tahammüllerinin kalmadığını vurgulayan Kabakçı, “Biz 4 TL saat ücretimize zam istedik. Çok mu? Bunu neden istedik? Bizleri dinleyin, duyun ve anlayın. Hiçbirimiz geçinemiyoruz, faturalara bakmaktan korkuyoruz. Bizler pandemi boyunca ölümüne çalıştık. Patronlar ve onların etrafındakiler lüks içinde yaşadı. Bizler öldük. Sakat kaldık. İşsiz kaldık. Artık yeter. Kimseden bir şey dilenmiyoruz. Kimseden bize yardım etmesini istemiyoruz. Hakkımız olanı istiyoruz. Hakkımızı gasp edenleri iyi tanıyoruz. Bunun için buradayız. Tuncay Özilhan'la kişisel bir derdimiz yok. Zammı ver, kurtul" diye belirtti.

Açıklamanın ardından TÜSİAD'ın açıkladığı "Geleceği İnşa" raporunu yakan işçiler sloganlar eşliğinde eylemi bitirdi. (MA)