Microsoft: Hackerlar devlet kurumlarının e-postalarını ele geçirdi

Microsoft, Çinli hacker grubu "Storm-0558"in Batı Avrupa'daki bazı devlet kurumlarının e-postalarını ele geçirdiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft, Çinli bir hacker grubunun Batı Avrupa'daki bazı devlet kurumlarının ve kişilerin elektronik postalarını ele geçirdiğini açıkladı. Microsoft tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, "Storm-0558" adlı hacker grubu, Batı Avrupa ülkelerinde aralarında kamunun da yer aldığı yaklaşık 25 kurum ve kişiye ait elektronik posta hesaplarını hedef aldı.

'STORM-0558'İN CASUSLUK FAALİYETLERİ TAKİP EDİLECEK'

AA'nın aktardığına göre, müşterilerin, olağan dışı e-posta hareketlerini Microsoft'a şikayet etmesinin ardından grubun hesaplara erişiminin yaklaşık bir ay boyunca fark edilmediği ortaya çıktı. Microsoft'un güvenlikten sorumlu başkan yardımcısı Charlie Bell, grubun, bilgi toplamak için e-posta sistemlerine erişerek casusluk faaliyetlerine odaklandığını düşündüklerini belirtti. Storm-0558'in faaliyetlerinin takip edileceği ve benzer saldırılara karşı korunmak için çalışmalar yürütüleceği bildirildi. (DIŞ HABERLER)