Miçotakis'ten Erdoğan'a: Kin tutmuyorum, konuşmamız gerekiyor

Yunanistan Başbakanı, "Artık benim için Miçotakis bitmiştir" diyen Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Bir noktadan sonra konuşacağımızı düşünüyorum çünkü konuşmamız gerek. Kin tutmuyorum" yanıtı verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Benim için bitmiştir" sözleriyle artık görüşmeyeceğini duyurduğu Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'ten yanıt geldi. Miçotakis, "Bu söylem bizi hiçbir yere götürmez" dedi. 

Yunanistan gazetesi Kathimerini'nin haberine göre, Atina'da katıldığı konferansta konuşan Miçotakis, Erdoğan'ın kendisiyle ilgili sözlerine değindi. Miçotakis, "Bu nahoş bir durum, çünkü Erdoğan'la yaptığımız görüşme sonrası uzlaşabileceğimiz yönünde izlenim edindim" dedi.

Yunanistan Başbakanı, Erdoğan'ın "Benim için artık Miçotakis diye biri yok" sözleriyle ilgili ise "Bir noktadan sonra konuşacağımızı düşünüyorum çünkü konuşmamız gerekiyor. Kin tutmuyorum. Ancak haklı olduğumuzdan emin olarak pozisyonlarımızı savunacağım" dedi. Miçotakis, Ankara'nın Ege adalarının silahsızlandırılması talebinin ise "kabul edilemez bir argüman" olduğunu savundu.

'EGE ADALARININ EGEMENLİĞİ TARTIŞILABİLİR'

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Makedonyalı mevkidaşı Bujar Osmani ile yaptığı basın toplantısında, Yunanistan'ın Ege adaları üzerindeki egemenliğiyle ilgili açıklama yapmıştı.

Türkiye'nin BM'ye Yunanistan'ın Ege adalarıyla ilgili anlaşmaları ihlal ettiğini belirten iki mektup gönderdiği ve bu adaların askerden arındırılmak şartıyla Yunanistan'a verildiğini hatırlatan Çavuşoğlu, "Yunanistan bu mektuplara mertçe yanıt vermelidir. İhlalleri sona erdirmezse, adaların egemenliğini tartışmaya başlayacağız. Egemenlikleri sorgulanacak" tepkisi vermişti. (DIŞ HABERLER)