MI6 Başkanı, Kalın'ı 'parodi hesap' esprisiyle kutladı

Hakan Fidan'ı sahte Twitter hesabıyla kutlayan MI6 başkanı Richard Moore, MİT Başkanlığına atanan Kalın'ı gerçek hesaptan tebrik etti: 'Bunun parodi bir Twitter hesabı olmadığına inanarak...'

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiliz istihbarat servisi MI6'in başkanı Richard Moore, MİT Başkanlığı'na atanan İbrahim Kalın'ı Twitter'dan tebrik etti. 

Dün yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı tebrik etmek için Twitter'ı kullanan Moore, "Dost ve eski meslektaşıma yeni görevinde başarılar dilerim. Hayırlı olsun, bakanım!" yazdı. Hakan Fidan adına açılmış sahte bir hesabı etiketleyen Moore, yüzlerce Twitter kullanıcısının kendisini uyaran yanıtlarının ardından, gülücük emojisi ekleyerek bir mesaj daha paylaştı: "Hay aksi, bu utanç verici! Ama hesap bir parodi olsa bile iyi dileklerim gerçek!"

YİNE TWİTTER'DAN TEBRİK ETTİ

İngiltere'nin eski Türkiye Büyükelçisi olan MI6 Başkanı Moore, MİT Başkanlığı'na atanan İbrahim Kalın'ı da Twitter'dan Türkçe tebrik etti ancak aynı hatayı yapmadı. Kalın'ın onaylı hesabını etiketleyen Moore 'parodi hesap' esprisi yapmayı da ihmal etmedi: "Bunun parodi bir Twitter hesabı olmadığına inanarak , eski dostum @ikalin1'i MİT Başkanlığı'na atanmasından dolayı tebrik ediyor, birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Hayırlı olsun." (HABER MERKEZİ)