MHP’li Yıldız'dan Can Ataklı hakkında suç duyurusu

MHP’li Feti Yıldız, depremin ardından yaşananlara dair açıklama yapan gazeteci Can Ataklı hakkında suç duyurusunda bulundu. Yıldız’ın başvurusunun ardından Ataklı hakkında işlem başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Maraş merkezli depremlerin ardından ortaya çıkan tabloyu eleştiren açıklamalar yapan gazeteci Can Ataklı haklında suç duyurusunda bulundu.

Ataklı haklında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan MHP’li Yıldız, konuya dair yaptığı açıklamada, "Depremin ilk saatleri ile birlikte devletimiz ve yüce Türk Milleti tüm imkânlarını bölgeye seferber ederken, bazı kişiler bu büyük felaketi iktidara gelme aracı olarak görmüş ve her türlü yolu denemeye başlamıştır. Demokratik işleyişten, seçimlerden, halk iradesinden umudunu kesen devlet ve millet düşmanları felaketten iktidar çıkarma hülyaları kurmaktadır" iddiasında bulundu.

İŞLEM BAŞLATILDI

Can Ataklı’nın depremden sonra yaptığı değerlendirmelere tepki gösteren MHP’li Yıldız, suç duyurusuna dair, “Gerçeğe aykırı bilgiyi alenen yaymak, Dini değerleri aşağılamak, Devletin Kurum ve Organlarını aşağılamak suçları sebebiyle tarafımızdan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına hakkında suç duyurusunda bulunulmuş ve 2023/37590 soruşturma numarası ile işlem başlatılmıştır" ifadelerini kaydetti. (DUVAR)