MHP'li Meclis üyesinin kadınlara yönelik hakaretleri yargıya taşındı

Samsun İlkadım Belediyesi'nin MHP'li Meclis üyesi Cemalettin Kola'nın CHP'li Hatice Çakır'a söylediği "Terbiyesiz kadın, baldırınızı da açın, mini etek de giyin" sözleri yargıya taşındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Samsun İlkadım Belediyesi'nin CHP'li Meclis üyesi Hatice Çakır, Meclis toplantısında "Ben Cumhuriyet Kadınıyım" şiirini okuduğu sırada, MHP Meclis Üyesi Cemalettin Kola'nın kendisine "Terbiyesiz kadın, terbiyesiz, ahlaksız, baldırınızı da açın, mini etek de giyin" dediği kayıtlara geçmişti.

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Cemalettin Kola hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

'KADINLARIN YAŞAM TERİCİHİNE MÜDAHALE ETMEYE ÇALIŞIYOR'

Nazlıaka, “Çakır, kamu görevlisi sıfatını taşımaktadır. Hakaret suçu, kamu görevlisine görevinden dolayı işlenmiştir. Toplantıya ilişkin görüntü, ses kayıtları ve meclis tutanakları ile Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunulmuştur” dedi.

Nazlıaka yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Hatice Çakır, İlkadım Belediyesi’nde Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapmaktadır. Çakır, belediyenin 1 Kasım 2023 tarihli toplantısında Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı anısına ‘Ben Cumhuriyet Kadınıyım’ şiirini okumuştur. MHP Meclis Üyesi Cemalettin Kola, Çakır’ın onuruna ve saygınlığına saldırı niteliğinde, ‘terbiyesiz kadın, terbiyesiz, ahlaksız, baldırınızı da açın, mini etek de giyin’ sözlerini sarf ederek bağırmıştır. Çakır, 5237 Sayılı TCK’nın 6. maddesinin c fıkrasında tanımlanan kamu görevlisi sıfatını taşımaktadır. Hakaret suçu, kamu görevlisine görevinden dolayı işlenmiştir. Toplantıya ilişkin görüntü, ses kayıtları ve meclis tutanakları ile Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyette bulunulmuştur. Cumhuriyet bizim kırmızı çizgimizdir. MHP Meclis Üyesi Cemalettin Kola, hukuk düzeninde yaşadığımızı yok saymaktadır. 'Mini etek de giyin, baldırınızı da açın’ diyerek, kadınların yaşam tercihlerine müdahale etmeye çalışmaktadır. Kadınlar ne giyeceğini, bu zihniyete soracak değil. Kamu görevini icra etmesi gereken ve bu makama uygun davranması gereken zat, haddini bilsin. Yasal süreç başlatıldı. Kendisi ile yargı önünde hesaplaşacağız.” (HABER MERKEZİ)