MHP’li Çankırı Belediyesi AK Parti’ye oy veren işçileri işten attı

Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş’in örgütlü olduğu MHP’li Çankırı Belediyesi, AK Parti’ye oy verdikleri gerekçesiyle 15 işçinin iş akdini feshetti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP’li Çankırı Belediyesi, AK Parti’ye oy verdikleri gerekçesiyle 15 işçinin iş akdini feshetti. 300’e yakın işçinin işten atılacağı bilgisini veren işçiler, geçim kaygısı yaşadıklarını anlattı.

Evrensel'den Damla Kırmızıtaş'ın haberine göre bir işçi 15 kişinin iş akdinin feshedildiğini söyledi. Atılacak 300’e yakın işçi olduğunu belirten işçi, “AKP döneminden gelenleri yollayacağız dediler. 25 yıl boyunca belediyede çalıştım ben. Çöp arabasının arkasında. Emek verdim. Şimdi iş çıkışım yapıldı. Emekli maaşıyla şimdi nasıl yaşanır? Kiram 7 bin lira... Böyle bir şey nasıl yapılır” dedi.

'ZORLA DİLEKÇE İMZALATTILAR'

11 yıl boyunca belediyede çalıştığını söyleyen bir kadın işçi de işten atılma sürecini şöyle anlattı: "Şirket müdürüyle görüştüm. Hatam ne diye sordum. ‘Hatanın olup olmadığı bizi ilgilendirmiyor, Belediye Başkanlığı olarak buna karar verdik’ dedi. Bana fesih dilekçesini zorla imzalattılar. Lavaboya gideceğim diye çıkacaktım, imzalamayacaktım dilekçeyi. Fakat kapıyı kapattılar. İmzalattılar sonrasında da. İşe iademin yapılması içinde avukata gittim. Dava açacağım."

'BU YAŞTA NASIL İŞ BULACAĞIM'

2 yıldır belediyede Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş’in örgütlü olduğunu söyleyen işçi, "Sendika pek ilgilenmedi. Zaten arasak da cevap vermiyorlar. Biri diğerinin işini hallediyor çünkü. Niye bize yardım etsin? Şimdi işsizim, dul bayanım da... 12 yaşında çocuğum var. 41 yaşındayım. Bu yaşta nasıl iş bulacağım. Nasıl geçineceğim? 2019’da MHP ilk geldiğinde yer değişikliği yapmışlardı. Normalde büro personeliydim. Beni temizliğe verdiler. Yine yer değişikliği yaparlar diye düşünüyordum ama bu sefer işten attılar. Ben yüz kızartıcı bir şey yapmadım ki. Bunların derdi ne? Biz AKP’ye oy vermişiz diye işten çıkarıldık. Müdürün bana söylediği bu. Ben gibi bir sürü kişi bu halde. Ama hukuki yollarla sonuna kadar mücadele edeceğim" dedi.

(HABER MERKEZİ)