MHP'li başkan: İstiklal saldırısıyla ilgili ifadeye çağrılmadım

MHP Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan’ın İstiklal Caddesi'ndeki patlamayla ilgili ifadeye çağrılmadığını söyledi.

Ahlam Albashır'ın yakalandığı ev.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul’da İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen ve 6 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili ifadesi alınanlar arasında MHP’nin Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan’ın da olduğu öne sürüldü.

T24'ün haberine göre, Emniyet’in, İlhan’ın üzerine kayıtlı telefon hattından, şüpheli Ahlam Albashır ile görüşme trafiği tespit ettiği ve bu nedenle İlhan’ı ifadeye çağırdığı öğrenildi. İlhan ifadeye çağırıldığını doğrulayarak iddialarla ilgili, "Üzerimize bir oyun oynamaya çalışmışlar, terör örgütü tarafından" ifadelerini kullandı. İlhan, "Nasıl bir oyun oynandı?" sorusu üzerine de "Şu anda uygun değilim, konuşmak istemiyorum" dedi.

'İFADEYE ÇAĞIRILMADIM'

TELE1’den Barış Önal’ın haberine göre İlhan T24'ü yalanlayarak, “ifadeye çağırılmadım” dedi. İlhan şu iddialarda bulundu:

“İfade vermeye gitmedim. Yalan haber. Konuştuğum da yalan.  Benimle kimse konuşmadı, yalan haber yaptılar. Avukatla görüşüyorum şimdi mahkemeye vereceğim.”

İsim benzerliği ile gündem olan HDP Ağrı eski milletvekili Mehmet Emin İlhan yaptığı açıklamada, meselenin isim benzerliğinden ibaret olduğunu, konuyu sosyal medyada gördüğünü iddialardaki kişinin kendisi olmadığını belirtti.