Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret edecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, aralık ayında Birleşik Arap Emirlikleri'ne ziyarette bulunacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gelecek ay Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'ye bir ziyaret gerçekleştirecek.

Bakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki anlaşma imza töreninde, gazetecilere açıklama yaptı.

İki ülke arasında çok verimli bir görüşme gerçekleştirildiğini belirten Çavuşoğlu, aralık ayında Abu Dabi'yi ziyaret edeceğini söyledi.

Türkiye ve BAE ilişkileri Libya başta olmak üzere farklı dış politikalar nedeniyle gergindi. "15 Temmuz darbe girişiminin finansörü olmak"la suçlanan BAE ile Türkiye, Libya'daki iç savaşta da farklı tarafları desteklemişti.

BAE'nin İsrail'le imzaladığı "normalleşme" anlaşmasına da Türkiye'den tepki gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Ağustos 2020'deki açıklamasında "Filistin'e yönelik adım yenilir yutulur bir adım değil. Dışişleri Bakanı'ma talimat verdim, Abu Dabi'yle ilişkileri askıya alma ve büyükelçimizi çekme gibi adımlar atabiliriz" demişti.

Ayrıca BAE, 2017'de Katar'a ambargo uygulayan ülkeler arasında yer alırken Türkiye, Katar'a destek vermişti.

BAE ve diğer Körfez ülkeleri ile Katar ilişkilerindeki yumuşamanın ardından BAE-Türkiye ilişkilerinde de benzer bir süreç başladı. 18 Ağustos 2020 günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnoun bin Zayed Al Nahyan'la Beştepe'de görüşmüştü. (DUVAR-AA)