Metin Uca kimdir?

Damar tıkanıklığı nedeniyle fenalaşan ve trafik kazası geçiren yazar, televizyon programcısı ve sunucusu Metin Uca, 3 Kasım'dan beri tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Metin Uca, 1961 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamlayan Uca, kimya mühendisliği, jeoloji mühendisliği, tiyatro ve gazetecilik eğitimi aldı.

Uca, 1987 yılında Anadolu Ajansı’nın sınavını kazanarak muhabirlik hayatına başladı. 1999-2000 yıllarında TRT'de televizyoncu olarak çalışmaya başlayan Uca, kuruluşundan itibaren Kanal D Ankara bürosunda muhabir olarak görev yaptı.

Anadolu Ajansı, TRT, Kanal D, Milliyet EP Dergisi, Show TV, ATV ve Star televizyonlarında muhabir ve programcı olarak çalışan Uca, 1999 yılından itibaren sabah programları, yarışma programları, sahne gösterileri ile İstanbul’da sunucu ve yapımcı çalışmaya başladı.

1999-2003 yılları arasında sabah haber programı "Günaydın Türkiye"yi Star TV'de sunan Metin Uca, 700 bölüm yayınlanan "Passaparola" ve TRT’de 180 bölüm yayınlanan "Miras" adlı programlarıyla ekranda yer aldı.

Uca, "Maydanoz", "Büyüklere Masallar", "Pişti" isimli stüdyo programlarıyla da Show TV, ATV ve Star TV gibi kanallarda çalışmalarını sürdürdü.

Metin Uca'nın, "Her Tuzluğum Var Diyene Hıyarla Yetişemedim", "Yes Yerine Orrayt Demek Caiz Midir Hocam", "Tüh", "Alışmadık Gözde Lens Durmaz", "Her Book’a Maydanoz" isimli kitapları bulunuyor. (HABER MERKEZİ)