Metin Lokumcu davası yine ertelendi: Bütün taleplerimiz reddedildi

Trabzon'da görülen Metin Lokumcu Davası 8 Nisan'a ertelendi. Avukat Eyüboğlu "Bütün taleplerimiz reddedildi. Bugün gelen iki sanık polis de bilmiyordu, tanımıyordu, hatırlamıyordu" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR-  Artvin Hopa'da 31 Mayıs 2011’de o dönem başbakan olan Recep Tayyip Erdogan'ın seçim mitingi öncesi düzenlenen eylemde polisin yoğun biber gazı kullanımı sonucu Metin Lokumcu'nun vefat etmesine ilişkin davanın 3. duruşması Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Mahkeme, Erol Darcan ve Taner Ballı’nın zorla getirilmesine karar verdi. Abdullah Aktaş ve Mehmet Yüksel’in duruşma salonunda dinlenmesi talebi ise reddedildi. Duruşma, 8 Nisan’a ertelendi.

Duruşma sonrası açıklama yapan Lokumcu ailesi avukatlarından Meriç Eyüboğlu, sanıkların birbirini suçladığını belirtti. “Altıncı kere buradayız, Trabzon’dayız" diyen Eyüboğlu şunları söyledi: "İçeri giremeyenler çok merak etmesin. Her şey bildiğiniz gibi, bütün taleplerimiz reddedildi. Bugün iki sanık polis gelmişti. Onlar da önceki sefer ifade verenler gibi bilmiyordu, görmüyordu, tanımıyordu, hatırlamıyordu. Biz hala aradan geçen bu kadar zamana, o dönemin Artvin İl Emniyet Müdürü’nü, Artvin İl Emniyet Müdür yardımcısının ve Hopa İlçe Emniyet Müdürünün yani Artvin ve Hopa’nın Emniyet Müdürlüğü açısından en yetkili isimlerinin saatlerce ifadesini dinlediğimiz halde; o gün, 31 Mayıs 2011’de aslında kimin yetkili, kimin görevli olduğunu anlayamadık.

Çünkü herkes birbirini suçluyor. Herkes sorumluluğu diğerinin üzerine bırakıyor. İlçedekiler diyor ki, ildekilerin sorumluluğundaydı. İldekiler diyor ki, hayır Hopa ilçesindekilerin sorumluluğundaydı.

Şaşırtıcı mı? Değil. Polis yargılamasında hep karşılaştığımız bir şey mi? Evet. O yüzden de aslında dışarıda olanlar bir şey kaybetmedi. İçeride her şey bildiğimiz gibiydi diyorum.” (ANKA)