Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve dolu uyarısı

Meteoroloji, yarın Marmara ve Ege ile Ankara için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yaptı. Güney Ege’nin kıyı kesimlerinde küçük çaplı dolu ve yağış anında kuvvetli rüzgar bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu gece yarısından itibaren İzmir, Aydın, Manisa’da ve yarın Balıkesir, Bursa ile Bilecik, Kütahya, Uşak, Muğla, Eskişehir ve Ankara’da beklenen kuvvetli sağanak yağışa karşı dikkatli olunması konusunda uyardı.

Güney Ege’nin kıyı kesimlerinde küçük çaplı dolu ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı uyarısında bulundu.

Meteoroloji'den yapılan uyarı şöyle:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden sonra İzmir, Aydın, Manisa’da, yarın (13.12.2022 Salı günü) Balıkesir, Bursa ile zamanla Bilecik, Kütahya, Uşak, Muğla, Eskişehir ve Ankara’nın kuzey ve batısında kuvvetli (21-50 kg/m2), İzmir, Aydın’ın kıyı kesimleri, Manisa ve Muğla çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Kuvvetli yağışlarla birlikte, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, Güney Ege kıyı kesimlerinde küçük çaplı dolu ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

'ANKARA'DA METREKAREYE 20 KG YAĞIŞ BEKLENİYOR'

Meteoroloji uzmanı Ahmet Uçar da, Ankara'da yarın başlayacak ve çarşamba gününe kadar devam edecek yağmurun metrekareye 20 kg üzeri yağış bırakacağını duyurdu.

Uçar, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Ankara'nın yarın öğle saatlerinden ertesi günü çarşamba öğleye kadar son günlerin en güzel yağmurunu alacağı tahmin ediliyor. Metrekareye 20 kg üzeri yağış düşmesi olası görünüyor. Ancak ondan sonra ve hafta sonu yine yağışsız ve oldukça sıcak günler görünüyor" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)