Meteorolojiden kar ve rüzgâr uyarısı

Akdeniz ve İç Anadolu'nun güneyinde fırtına bekleniyor. Batı kesimlerde sıcaklık artıyor. Hakkari ve Şırnak'ta kar bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye'nin batısında hava sıcaklıklarının 1 ila 3 derece artacağını, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda ise 4 ila 8 derece azalacağını duyurdu. Diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Bu sabah saatlerinde Hakkari ve Şırnak'ın yüksek kesimleri ile gece saatlerinden itibaren Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun yüksek kesimlerinde yoğun kar görülecek. Kar yağışına karşı uyarıda bulunan MGM, Akdeniz ve İç Anadolu'nun güneyinde kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini açıkladı. Rüzgar saatte 60-80 kilometre hızda esecek.

MGM'nin sosyal medya hesabından yapılan uyarılarda, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda karlı dik yamaçlarda çığ riski bulunduğu belirtildi. Öte yandan Türkiye'nin kıyı kesimlerinde hafif, iç kesimlerinde orta, yer yer kuvvetli zirai don hadisesi yaşanması tahmin ediliyor. (HABER MERKEZİ)