Meteorolojiden 8 il için sağanak uyarısı

Meteoroloji haftalık raporuna göre, Afyon, Uşak, İzmir, Manisa, Kütahya, Denizli, Eskişehir ve Ankara için sağanak bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meteorolojinin haftalık raporuna göre, ülkenin çeşitli kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor. İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Edirne, Rize, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Isparta ve Burdur'un kuzey ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde Afyon ve Uşak çevreleri ile İzmir ve Manisa'nın doğu, Kütahya'nın güney, Denizli'nin kuzey, Eskişehir'in güney ve doğu ilçeleri ile Ankara'nın batı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ile yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade ediliyor. 

Raporda, hava sıcaklıklarının güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği belirtiliyor. (HABER MERKEZİ)

 

 

Etiketler Meteoroloj sağanak