‘Meteoroloji’de hava 'eylemli': Ellere var da bize yok mu?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü çalışanları toplu sözleşme kapsamında havacılık tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle genel müdürlük önünde açıklama yaparak hak kayıplarının giderilmesini talep etti.

Google Haberlere Abone ol

Ogün Akkaya

ANKARA - Meteoroloji Çalışanları Platformu üyeleri toplu sözleşme kapsamında hak ettikleri havacılık tazminatını beş aydır alamadıkları gerekçesiyle Ankara’nın Keçiören ilçesinde bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

Memur Sendikası, Türk Büro Sendikası, Büro Çalışanları Hak Sendikası, Büro Emekçileri Sendikası, Meteoroloji Lisesi Mezunları Derneği, Meteoroloji Mühendisleri Odası ve Meteoroloji Çalışanları Vakfı üyelerinin bir araya gelerek oluşturdukları Meteoroloji Çalışanları Platformu hak kayıplarının giderilmesini ve tazminatlarının bir an önce kendilerine ödenmesini talep etti.

'ELLERE VAR DA BİZE YOK MU?'

Çevre, Şehircilik ve iklim değişikliği Bakanlığı'na bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün önünde toplanan platform üyeleri "Sadaka Değil Hakkımızı İsteriz", "Aslan Payı DHMİ Sus Payı MGM'ye", "Ellere Var Da Bize Yok Mu?" ve "Havacılık Dediler Havamız Aldık" yazılı dövizler ve Türk bayrağı taşıdı.

'PARANIN AMACINA UYGUN KULLANILMASINI TALEP EDİYORUZ'

Açıklama yapan Meteoroloji Çalışanları Vakfı yöneticisi Mustafa Sert, Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü (EUROCONTROL) tarafından aralarında Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne havacılığa verdikleri hizmetler için ödeme yapıldığını söyledi.

Yapılan ödemenin sadece yüzde 4'lük kısmının Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne pay edildiğini belirten Sert, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü çalışanları kimseden bir lütuf beklentisi içinde değildir. Masrafların karşılanması EUROCONTROL tarafından ülkemize gönderilen paranın amacına uygun kullanılmasını talep ediyoruz." dedi.

‘HER GEÇEN GÜN DAHA DA MAĞDUR OLMAKTAYIZ'

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uçuş hizmetlerinin asli unsuru olduğunu ve gözlem ve tahmin hizmeti olmadan meydanlardan kuş uçamayacağını belirten Sert, ilgili bakanlıkların bir an önce gerekli adımları atmasını gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

"Meteoroloji çalışanlarının talep ettiği hakları olan bu para ülke ekonomisine herhangi bir yük getirmemektedir. Tam tersine, personel ödemeleri yapılması durumunda her yıl Türkiye'ye yapılan ödeme miktarı artacağından ülkeye döviz girişi de olacak ve ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır. DHMİ ile SHGM personeline yüksek oranlarla verilen ancak meteoroloji genel müdürlüğü personeline çok az verilen, bir süredir de hiç verilmeyen havacılık tazminatı nedeniyle her geçen gün daha da mağdur olmaktayız. Meteoroloji Genel Müdürlüğü çalışanları ulusal ve uluslararası uçuşlar dahil tüm uçuş faaliyetlerine doğrudan etki eden bir kuruluştur. Havacılık kuruluşlarının milyonlarca dolar kâr etmesinde MGM'nin payı göz ardı edilemez." 

Etiketler Meteoroloji eylem