'Metal yorgunluğu' döneminde istifa ettirilmişti: Eski AK Partili başkan Uğur vefat etti

AK Parti'de yerel seçim öncesinde istifa ettirilen belediye başkanları arasında yer alan Ahmet Edip Uğur vefat etti.

Ahmet Edip Uğur 71 yaşındaydı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 71 yaşında vefat etti. Beyin tümörü nedeniyle bir süredir tedavi gören Uğur, 30 Ekim 2017 tarihinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden ve AK Parti'den istifa etmişti.

Uğur'un naaşı, yarın Balıkesir Zağnos Paşa Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Başçeşme Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

MİLLETVEKİLLİĞİ DE YAPMIŞTI

TBMM'de 18. dönemde Anavatan Partisi'nden, 22., 23. ve 24. dönemlerde AK Parti'den milletvekilliği görevlerinde bulunan Ahmet Edip Uğur, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin ilk başkanı olarak seçildi. Uğur, bu görevi 2017 yılının ekim ayına kadar sürdürdü. Bu tarihte AK Parti'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeme getirdiği 'metal yorgunluğu yaşayanlar arasında yer aldığı' şeklindeki haberlerin ardından bir süre direndikten sonra istifa etmişti.

Evli ve 3 çocuk babası Uğur, kurucu üyeleri arasında yer aldığı DEVA Partisi'nin Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nda görev yapıyordu. (HABER MERKEZİ)