Ahmet Edip Uğur kimdir?

AK Parti'den Balıkesir Belediye Başkanı olduğu sırada genel merkezden gelen baskı ile istifa ettirilen Ahmet Edip Uğur vefat etti. Uğur siyasete DEVA'da devam ediyordu.

Ahmet Edip Uğur.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Balıkesir eski belediye başkanı Ahmet Edip Uğur bugün yaşama gözlerini yumdu. Hastalığı nedeniyle bir süredir tedavi göre Uğur, İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kimya Mühendisliği Bölümü'nü bitirmişti. Balıkesir Ticaret Odası Başkanlığı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Balıkesir Şube Başkanlığı ve AK Parti Balıkesir il başkanlığı yaptı. Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanlığı da yapan Uğur, 18., 22., 23. ve 24. dönemlerde Balıkesir milletvekili olarak TBMM'de de bulundu.

Evli ve 3 çocuk babası olan Uğur, 2008 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve "Mali ve İdari İşler" Başkanı oldu. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi‘nden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.
Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın içlerinde İstanbul, Ankara, Bursa ve Balıkesir belediye başkanlarının olduğu altı belediye başkanının istifasını istemesinin ardından bu görevden ayrılmak zorunda kaldı. Uğur başlangıçta bu çağrıya uymadı ancak Erdoğan 'istifa edilmezse gereğinin yapılacağını' söyleyince 30 Ekim 2017 tarihinde istifasını açıkladı. AK Parti'den de istifa eden Uğur daha sonra yaptığı açıklamada "istifaya tehdit ile zorlandığını, bu tehditlerin ailesine, evine kadar ulaştığını" belirtti. 9 Mart 2020'de Ali Babacan tarafından kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi'nin (DEVA) kurucu üyeleri arasında yer aldı. (HABER MERKEZİ)