Mersin'de, kurs merkezi öğrencilerinin YKS ücretlerini belediye karşılayacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz kurs merkezlerinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrencilerin sınav ücretini de karşılayacak.

Fotoğraf: ANKA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, geçen yıla göre ciddi artış gözlenen sınav ücretlerini karşılamakta zorlanan öğrencilerin, bu yıl da YKS ücretlerini ödeyecek.

ANKA'nın haberine göre, Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, “Toplamda 10 ilçemizde bulunan 11 YKS kurs merkezimize kayıtlı 4 bin 253 öğrencimizin ve ayrıca Halk Kart’tan faydalanan 10 bin ailemizin sınava girecek olan çocuklarının sınav ücretini bu yıl yine biz karşılıyoruz. Bunun için öğrencilerimiz sınav başvurularını yapacaklar. Yapmış oldukları ödemenin dekontunu ve kimlik fotokopilerini, kendilerine en yakın kurs merkezlerine getirip bizlere teslim edecekler. Bizler de başvuru tarihi bittikten sonra gerekli incelemeleri yaparak, öğrencilerimize yapmış oldukları ödemeleri iade edeceğiz” dedi.

ÖSYM tarafından her bir sınav oturumun bu yıl 295 TL olarak belirlendiğini söyleyen Karakuş, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu ücreti biz karşılıyoruz. Bu sayede hem öğrencilerimizin, hem de velilerimizin bu zorlu ekonomik şartlarda bir nebze de olsa nefes almalarını sağlıyoruz. Ücret kısmında öğrencilerimizi desteklediğimizden dolayı öğrencilerimizin memnuniyeti var. Öğrencilerimiz üniversiteyi kazandıktan sonra da desteklerimiz devam edecek. Gelecek yıl bu öğrencilerimiz üniversiteyi kazanacak ve öğrenim yardımı ile öğrencilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

(HABER MERKEZİ)