Merkez Bankası rezervleri eriyor

Merkez Bankası'nın brüt rezervleri 23 Eylül haftasında 3.9 milyar dolar düşüşle 110.8 milyar dolara geriledi. Rezervlerde mayıs ayından bu yana en sert düşüş kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) rezervlerinde geçen hafta hızlı düşüş kaydedildi. TCMB verilerine göre brüt rezervler 23 Eylül haftasında 114.8 milyar dolardan 110.8 milyar dolara geriledi. Böylece yeniden toparlanmaya başlayan rezervlerde mayıs ayının ortasından bu yana en sert düşüş izlendi.

NET REZERVLER TEK HANEYE GERİLEDİ

Geçen hafta net rezervler de 9.67 milyar dolara düşerek yeniden tek haneye indi. Bir önceki hafta net rezervler 12.1 milyar dolar düzeyindeydi.

Rezervler açısından takip edilen kur korumalı mevduatlarda (KKM) 23 Eylül haftası itibariyle 1.37 trilyon TL birikti. Bir önceki hafta bu üründe 1.35 trilyon TL toplanmıştı. TCMB verilerine göre 23 Eylül'de parite etkisinden arındırılmış veri setine bakıldığında yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatlarının 1.05 milyar dolar azaldığı izlendi. Gerçek kişilerin döviz mevduatları 161 milyon dolar azalırken, tüzel kişilerin 890 milyon dolar geriledi. (EKONOMİ SERVİSİ)