Menzil, Topbaş döneminde İBB'ye sabun satmış

Menzil Cemaati’nin AK Parti döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne kalıp sabun ve ramazan erzağı sattığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş merkezli depremlerin ardından Kızılay'a gıda malzemesi ve yardım kolisi satmasıyla gündeme gelen Menzil Cemaati’nin ticari faaliyet yürüttüğü şirketlerinden Nakış Toptan Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin 9 Aralık 2016 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İSPARK’a 84 bin 807 TL bedelle kalıp sabun sattığı ortaya çıktı. Aynı şirketin 19 Temmuz 2013 tarihinde de yine İSPARK’a 130 bin 542 TL bedelle ramazan erzağı sattığı belirtildi.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre Nakış Toptan Gıda Şirketi’nin AK Partili belediyeler ile kurduğu diğer ticari ilişkiler ise şu şekilde:

- 29 Nisan 2020: Kocaeli’ndeki AK Partili Körfez Belediyesi 277 bin TL’lik erzak kolisi

- 26 Haziran 2012: İstanbul’daki AK Partili Bayrampaşa Belediyesi’ne 283 bin TL’lik gıda malzemesi

- 7 Haziran 2012: İstanbul’daki AK Partili Esenler Belediyesi’ne 120 bin TL’lik gıda malzemesi satıldı.

 

Menzil Cemaati’ne bağlı Beşir Derneği, GENÇKON, Semerkand Vakfı ve TUMSİAD tarafından kısa bir süre önce yayımlanan ortak açıklamada, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı’na destek vereceklerini açıklamışlardı.

Türkiye’nin ‘istikrara ihtiyacı olduğu’ belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Milletimiz afetin yaralarını sarmaya odaklanmış, dayanışma ruhunun tesis ettiği huzur ve güven ikliminde sandığa gidecek, yine dünyaya örnek bir tablo sergileyecektir. Net hedeflerin hızlıca ve kararlılıkla hayata geçirilebilmesi adına geçtiğimiz kritik dönemin tecrübesini önemsiyoruz. Bu vesileyle hem Cumhurbaşkanlığı hem de Milletvekili Genel Seçimlerinde Cumhur İttifakı'nı destekliyoruz." (HABER MERKEZİ)