Menderes, Anamur ve Antakya'da orman yangınları

Hava sıcaklığının 40 derecede seyrettiği bölgelerden ardı arda yangın haberleri geldi. Mersin'in Anamur, İzmir'in Menderes ve Hatay'ın Antakya ilçelerinde çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Temmuz ayının son gününde hava sıcaklıklarının 40 derecinin üstünde seyrettiği bölgelerden de peş peşe yangın haberleri geldi. 

Anamur'daki yangınla ilgili ilk açıklamayı Orman Genel Müdürlüğü yaptı.

Yangına; 2 uçak, 5 helikopter ve 20 arazözle müdahalede bulunulduğunun duyurulduğu müdürlüğün açıklamasında, "Orman yangınına 15 dakika içerisinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdik. Yeşil vatanımızı korumak için alevlerle savaşımız devam ediyor" denildi.

HATAY’DA NECCAR DAĞI ETEKLERİNDE YANGIN ÇIKTI

 Hatay'ın Antakya ilçesi Habibi Neccar Dağı eteklerindeki ormanda yangın çıktı. Yangın söndürme ekipleri, alevleri kontrol altına alabilmek için karadan ve havadan çalışma başlattı. 

İzmir'in Menderes ilçesinde serada çıkıp, ormana sıçrayan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Yangın, saat 14.30 sıralarında Çamönü Mahallesi'ndeki bir serada çıktı. Rüzgarın etkisi ile alevler ormana sıçradı. İhbarla bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 uçak, 3 helikopter, 13 arazöz ve 3 su tankeri sevk edildi. Yangını kontrol etmek için çalışmalar sürüyor. (HABER MERKEZİ)