Memuriyetten çıkarılan Candan: Bozuk adalet terazisi onları da tartacak

Memuriyetten çıkarılma kararı tebliğ edilen Tezcan Karakuş Candan, “Bozuk adalet terazisi bir gün onları da tartacak. Bu örnek davanın her aşamasını kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, TOGO İkiz Kuleleri’ne karşı verdikleri yargı mücadelesinin ardından CHP eski Milletvekili Sinan Aygün’ün şikâyeti üzerine İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu tarafından kendisi hakkında başlatılan soruşturma kapsamında memuriyetten çıkarıldı.

Candan hakkında alınan memuriyetten çıkarılma kararı Çankaya Belediyesi’nde resmi olarak tebliğ edildi. Tebliği almaya giden Candan’ı Tüm Bel-Sen Sendikası üyeleri ve çalışma arkadaşları uğurladı.

Çankaya Belediyesi önünde Candan’ı karşılamak için bekleyen çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcilerine ve Mimarlar Odası üyelerine polis izin vermedi, arbede çıktı. Arbede nedeniyle karşılama belediye binası içinde yapıldı.

‘BELEDİYE BİNASININ SLOGANLARLA ÇINLIYOR OLMASI MÜCADELENİN BİTMEDİĞİNİ GÖSTERİR’

Çankaya Belediyesi binası içinde açıklamalarda bulunan Candan, “Bu hukuksuz karardan sonra yargı sürecimiz başlayacak. Bu ülkenin Cumhuriyet değerlerinin rantçılara kalmadığını bir kez daha göstereceğiz. Bugün Tüm Bel-Sen sendikası ve dostlarımın beni uğurluyor olması, Çankaya Belediyesi’nin binasını sloganlarla çınlatıyor olmamız bu mücadelenin bitmediğini gösterir. Hepinize bir kez daha teşekkür ederim bunun dönüşü de var o gün hep birlikte burada olacağız” dedi.

‘BOZUK ADALET TERAZİSİ BİR GÜN ONLARI DA TARTACAK’

Çankaya Belediyesi’ndeki açıklamaların ardından Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ne giden Candan ve beraberindeki heyet basın açıklaması düzenledi. Memuriyetten çıkarılma kararın siyasi ve hukuken ‘sakat’ bir karar olduğunu söyleyen Candan, hukuksal bir süreç yürüteceklerini belirtti. Candan, şunları dile getirdi:

“Tüm Bel-Sen sendikasının bugünkü uğurlaması için çok teşekkür ediyorum. Bu karara imza atan 6 kişilik heyet içinde beni temsil eden bir tek sendika temsilcimiz Sevgi Karaduman var. Diğer beşi erkek. Biri Vali ve Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, kendisi aynı zamanda 24. Dönem AKP Milletvekili. Diğeri Mülkiye Müfettiş Kurulu Başkanı İbrahim Akın. Bu beyefendi eski Kırşehir Valisidir, Kırşehir Hükümet Konağı’nın arazisini TÜRGEV’e peşkeş çeken birisidir. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak bunu yargıya taşıdık, yürütmeyi durdurma aldık ve mühürlendi. İbrahim Akın Mimarlar Odasının kamuoyuna teşhir ettiği bir isimdir. Bir diğer isim Personel Genel Müdürü Mehmet Fatih Serdengeçti, ben belediyede çalışırken böyle bir isim duymadım, çünkü İç İşleri Bakanlığı’nda çalışmıyorum, bu personel genel müdürü benden sorumlu olamaz. Diğeri ise İçişleri Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Vekili Abdullah Korkmaz.

Bu listeyi gördüğümüzde hukuk hizmetleri genel müdürünün farklı bir tavır içinde olabileceğini değerlendirmiştik. Özgeçmişini ve aldığı eğitimleri değerlendirdiğimizde hukuka uygun bir tavır alabileceğini düşünmüştük. Ancak o gün izinliymiş yerine genel müdür vekili baktı. Bir diğer isim ise İller İdaresi Genel Müdürü Selçuk Arslan, bu ismi ilk defa duyuyorum. Beş erkeğin verdiği bir karar, çocuklarının ve ailelerinin yüzlerine nasıl bakacaklar bilmiyorum ama bu isimleri biz unutmayacağız. Çünkü bozuk adalet terazisi bir gün onları da tartacak. Bu örnek bir dava olacağı için her aşamasını kamuoyuyla paylaşacağız.” (DUVAR)